Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Finále Davis Cupu ovládli Španělé, český tým je bez bodu

Barcelona – Španělé beze zbytku splnili roli favorita finále Davis Cupu a nepřenechali českým soupeřům jediný bod. V domácím prostředí na barcelonské antuce dovedli do konce utkání rozhodnuté již v sobotu. Český trenér Navrátil do závěrečných dvouher poslal proti Rafaelu Nadalovi Jana Hájka, který podlehl ve dvou setech 3:6 a 4:6, do duelu s Davidem Ferrerem potom postavil Lukáše Dlouhého. I závěrečný zápas skončil po dvou sadách 4:6 a 2:6. Španělé tak na zápasy zvítězili ve finále 5:0. V pátek totiž Nadal vyhrál nad Tomášem Berdychem, následně Ferrer nad Radkem Štěpánkem a následně v sobotu v rozhodující čtyřhře podlehli Štěpánek s Berdychem domácímu páru Fernandu Verdaskovi a Felicianu Lópezovi.

Do závěrečného dnu byli sice nahlášeni opět Štěpánek a Berdych, kteří se měli střetnout se světovou dvojkou Nadalem a devatenáctým mužem žebříčku. Za rozhodnutého stavu ale vystřídali hlavní české hvězdy zbylí dva členové daviscupového týmu.

Jan Hájek se poprvé v kariéře utkal s Rafaelem Nadalem, který měl již od začátku výraznou převahu. Rychle se dostal do vedení 3:0 a přestože se poté Hájek zlepšil, první sadu již nezachránil. Ve druhém setu se dokázal uvolněně hrající český tenista Nadalovi přiblížit, za stavu 4:3 měl dvakrát šanci na brejk. Dobré podání a nevynucená chyba ho ale o zisk soupeřova podání připravily. Následně naopak Španěl brejkbol dokázal proměnit a vyhrál tak celý zápas. Třiadvacetiletý Nadal se tak v Davis Cupu radoval již ze čtrnáctého singlového vítězství v řadě.

Čestný bod se nepodařilo získat ani Lukáši Dlouhému. Deblový specialista hrál místo Tomáše Berdycha a Davidu Ferrerovi podlehl za hodinu 4:6, 2:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články