Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Finále Davisova poháru zahájí Berdych s Nadalem

Barcelona - Tomáš Berdych začne boj tenistů o salátovou mísu. Česká dvojka nastoupí v úvodním duelu finále Davisova poháru se Španělskem proti Rafaelu Nadalovi v pátek od 16:00. Ve druhé dvouhře se na antuce v Barceloně utkají Radek Štěpánek a David Ferrer. Do sobotní čtyřhry kapitáni nahlásili dvojice Fernando Verdasco, Feliciano López a Jan Hájek, Lukáš Dlouhý, ale český pár určitě dozná změn, jelikož daviscupové čtyřhry spolu hrají Štěpánek a Berdych. O pořadí zápasů rozhodlo dnešní losování, které se uskutečnilo v hale přímo na kurtu.

Program nedělních dvouher by měli zahájit Nadal se Štěpánkem jako týmové jedničky a o poslední bod by měli bojovat Ferrer a Berdych. Je však možné, že podle vývoje místo Ferrera nakonec nastoupí Verdasco.

Český tým nepřekvapilo, že v pátek dostane přednost Ferrer před Verdaskem, kterého trápilo zranění nohy. "Já jsem si myslel, že to tak bude, od té doby, co se šuškalo, že Fernando není fit. Každý španělský hráč je na té nejvyšší úrovni, bude to těžký zápas. Jsem připraven na každého z nich a těším se," řekl Štěpánek. "Čekali jsme, že Verdaska pošetří na debla a na neděli," přitakal kapitán Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Osmnáctý hráč světa Ferrer je vynikajícím hráčem na antuce s tradičně rychlým pohybem. Ve hře od základní čáry má vyrovnaný forhend i bekhend. "Myslím, že na něj platí hrát pestře, měnit mu rytmus, chodit na síť a zahrát kraťasy. Dopředu běhá stejně, ale pak neví, co má dělat, a to Radek zrovna dovede," řekl Navrátil.

Španělsko - Česká republika:

Pátek: 16:00 Nadal - Berdych, Ferrer - Štěpánek,

Sobota: 16:00 López, Verdasco - Dlouhý, Hájek,

Neděle: 12:00 Nadal - Štěpánek, Ferrer - Berdych.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články