Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Tenisté odjeli do Barcelony na finále Davisova poháru

Praha - S chutí zakončit svoji jízdu v letošním Davisově poháru výhrou a bez zdravotních komplikací dnes odjeli čeští tenisté do Barcelony na finále Davisova poháru. Z pražského hlavního nádraží na letiště se vydali kapitán Jaroslav Navrátil a hráči Tomáš Berdych, Jan Hájek a sparingpartner Dušan Lojda. Jednička týmu Radek Štěpánek dorazí do Španělska v neděli z Ameriky a Lukáš Dlouhý z Londýna. Tenisty na cestu vyprovázela hudba z opery Carmen a předehra Pochod toreadorů. Od prezidenta svazu Iva Kaderky dostali napodobeniny toreadorských mulet na "zkrocení" španělských tenistů.

Trio Berdych, Hájek a Lojda trénovalo týden na antuce v Prostějově. "Příprava probíhala podle mých představ, udělali jsme kus dobré práce. Důležité je, že jsou hráči v pořádku a i Radek (Štěpánek) je zdravý. Doufám, že forma, kterou kluci měli, vydrží a na Španěly vletíme," řekl kapitán Navrátil. 

Postup týmu do finále Davisova poháru poprvé po 29 letech vzbudil v republice velký zájem o tenis. Hráči doufají, že tlak zvládnou a pokusí se podruhé získat slavnou salátovou mísu. "Tlak ještě není, máme týden do zápasu, ale doufám, že se o to kluci poperou, a doufám, že vaše očekávání splníme," slíbil Navrátil před cestou do Barcelony.

Tenisté začnou trénovat v neděli

První trénink v paláci Sant Jordi výběr čeká v neděli. "Bude to velká změna z nafukovačky do haly pro sedmnáct tisíc lidí. To bude podstatný rozdíl, ale máme čas si zvyknout," uvedl Navrátil. Finále se hraje od pátku do neděle 6. prosince. 

V neděli se tenistům vyplní přání a dostanou šanci se jít podívat na fotbalový šlágr španělské ligy mezi Barcelonou a Realem Madrid.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články