Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nadal v úvodu Turnaje mistrů neprošel přes Söderlinga

Londýn - Druhý tenista světa Španěl Rafael Nadal vstoupil do Turnaje mistrů v Londýně porážkou. Se Švédem Robinem Söderlingem dnes prohrál dvakrát 4:6. Pětadvacetiletý Söderling, který v Londýně startuje díky odstoupení Američana Andyho Roddicka, porazil Nadala ve druhém zápase za sebou. V květnu na Roland Garros připravil o dva roky mladšímu Španělovi první porážku na pařížské antuce a po 32 zápasech ukončil Nadalovu neporazitelnost na francouzském grandslamu.

"Na tomhle povrchu je to velký hráč. Nehrál jsem špatně, ale v rozhodujících chvílích jsem nedokázal zůstat v klidu," citovala agentura AP Nadala, který se za určitých okolností může v Londýně vrátit na první místo světového žebříčku. "Můžeme se o tom bavit, ale tohle není na programu dne. Moje forma ještě není na úrovni světové jedničky. Ale jsem na dobré cestě," dodal rodák z Mallorky, jenž letos přišel o značnou část sezony kvůli zdravotním problémům.

Nedařilo se ani deblistovi Dlouhému

Také druhý český zástupce na tenisovém Turnaji mistrů Lukáš Dlouhý začal v Londýně porážkou. Spolu s Indem Leandrem Paesem dnes podlehl ve čtyřhře polsko-rakouskému páru Lukasz Kubot, Oliver Marach 4:6 a 6:7. Dlouhý s Paesem vzdorovali přes hodinu a půl. Dalšími soupeři česko-indické dvojice ve skupině B budou druzí nasazení Američané Bob a Mike Bryanové a duo Max Mirnyj z Běloruska a Andy Ram z Izraele.

Úspěšně za obhajobou titulu vykročil třetí hráč světa Novak Djokovič. V repríze loňského finále porazil za necelé tři hodiny Nikolaje Davyděnka z Ruska 3:6, 6:4 a 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články