Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič ve finále v Paříži porazil v třísetové bitvě Monfilse

Paříž - Tenista Novak Djokovič vyhrál turnaj série Masters v Paříži. V hale Bercy dnes dvaadvacetiletý Srb porazil domácího Francouze Gaëla Monfilse v třísetové bitvě 6:2, 5:7 a 7:6. Třetí hráč světa nedal Monfilsovi, který v semifinále vyřadil Radka Štěpánka, v první sadě šance, druhou však prohrál, a tak rozhodnul až ve třetím setu.

Francouz se snažil zápas zdramatizovat, ve druhé sadě dokázal vymazat ztrátu 0:3 a nakonec ho získal 7:5. Podobný kousek se Monfilsovi povedl i v rozhodující sadě, kdy prohrával 1:4. Dokázal si však vynutit tie-break, v němž ale daroval Djokovičovi vítězství dvojchybou.

Srbský tenista prolomil prokletí finálových zápasů na turnajích série Masters, kde v letošní sezoně dokázal vyhrát až na pátý pokus. V Cincinnati, Římě, Monte Carlu a Miami v utkání o titul neuspěl.

Djokovič si připsal 76. vítězství v sezoně, což se žádnému jinému hráči letos nepovedlo. Rodák z Bělehradu získal druhý titul za sebou poté, co před týdnem porazil v Basileji ve finále světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. V sezoně vyhrál pátý turnaj a lepší je se šesti triumfy pouze Brit Andy Murray.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články