Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenista Štěpánek je v semifinále, jeho soupeř zápas skrečoval

Paříž - Radek Štěpánek postoupil na tenisovém turnaji Masters v Paříži do semifinále. Jeho soupeř Argentinec Juan Martin Del Potro, pátý hráč světového žebříčku, dnes poslední čtvrtfinálový zápas za stavu 0:4 v prvním setu ukončil. O účast ve finále se Štěpánek utká v sobotu s Francouzem Gaelem Monfilsem. Semifinále si rovněž zahraje světová dvojka Rafael Nadal proti Srbovi Novaku Djokovičovi.

Třicetiletý Štěpánek začal utkání skvěle povzbuzen čtvrtečním vítězstvím nad čtvrtým hráčem světa Andym Murrayem. V úvodu prorazil podání letošního vítěze US Open, a to se mu opět podařilo ve třetím setu. V páté hře po vítězném returnu českého tenisty došel Del Potro k rozhodčímu a zápas po 27 minutách vzdal kvůli zranění třísel.

Štěpánek si zahraje semifinále v hale Bercy poprvé po čtyřech letech, v roce 2005 prohrál s krajanem Tomášem Berdychem. Jeho soupeřem bude domácí Monfils, který dokázal za podpory obecenstva porazit Chorvata Marina Čiliče 3:6 a dvakrát 6:4. S o sedm let mladším Francouzem hrál český daviscupový reprezentant za svou kariéru třikrát, z toho uspěl jen jednou. Naposledy odešel poražen loni ve Vídni.

Další semifinále si zahraje Nadal s Djokovičem

První semifinálovou dvojici vytvořili srbský tenista Novak Djokovič a druhý hráč světa Rafael Nadal. Djokovič zvítězil nad Švédem Robinem Söderlingem 6:4, 1:6 a 6:3. Nadal si poradil s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, kterého díky úspěšným koncovkám porazil dvakrát 7:5.

Porážky Söderlinga, letošního finalisty Roland Garros, a Tsongy rozhodly o tom, že posledním osmým účastníkem Turnaje mistrů v Londýně se stal Španěl Fernando Verdasco. Söderling musel v hale Bercy postoupit minimálně do finále a Tsonga obhájit loňský titul, aby měli šanci předstihnout Verdasca.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články