Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek drží šanci na Turnaj mistrů

Basilej (Švýcarsko) - Tenista Radek Štěpánek porazil na úvod turnaje v Basileji Rainera Schüttlera z Německa 6:2 a 6:0. Česká jednička hraje ve Švýcarsku o teoretickou šanci na účast na Turnaji mistrů, k tomu by však musel třicetiletý Štěpánek získat v Basileji titul. Pátý nasazený Čech si s německým soupeřem poradil za hodinu a osm minut. V dalším kole se Štěpánek utká s Francouzem Florentem Serrou. Pokud by Štěpánek v Basileji vyhrál, bojoval by příští týden v Paříži o účast mezi elitní osmičkou na Turnaji mistrů v Londýně.

Úspěšný vstup má za sebou i první hráč světového žebříčku Roger Federer, který se v Basileji objevil na kurtech po dvouměsíční pauze. V prvním kole turnaje ve svém rodném městě porazil Belgičana Oliviera Rochuse 6:3 a 6:4. Dalším Federerovým soupeřem bude Ital Andreas Seppi.

Osmadvacetiletý Federer hrál naposledy 20. září, kdy v Davisově poháru pomohl Švýcarsku k vítězství nad Itálií. Světová jednička, která v Basileji útočí na čtvrtý titul za sebou, se na domácí půdě připravuje na turnaj Masters v Paříži a Turnaj mistrů v Londýně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články