Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Serena Williamsová bude po zranění Safinové jedničkou

Dauhá - Tenistka Serena Williamsová zakončí poprvé po sedmi letech sezonu jako světová jednička. Američanka vystřídá v čele dvouhry WTA dosavadní jedničku Rusku Dinaru Safinovou, která odstoupila kvůli zranění zad z Turnaje mistryň v Dauhá. Serena Williamsová potvrdila ve večerním utkání svoji korunovaci výhrou nad starší sestrou Venus po bitvě 5:7, 6:4 a 7:6.

"Je to skvělý pocit," přijala Serena fakt, že bude znovu na konci roku světovou jedničkou, naposledy se jí to podařilo v roce 2002. "Dinara je skvělá hráčka a musela mít bolesti, když odstoupila," dodala.

"Moje tělo to vzdalo," řekla třiadvacetiletá Safinová, která doufala, že se stane první Ruskou, která ukončí rok na prvním místě světa. I proto se snažila problémy se zády, které má již tři měsíce, překonat a před turnajem si nechala píchnout kortizonové injekce. "Dělala jsem všechno možné, ale bolest se nedala zvládnout."

Ruska se vrátila do čela žebříčku v pondělí a vedla před Serenou Williamsovou o 155 bodů. Američanka, letošní vítězka Australian Open a Wimbledonu, ale už vyhrála své úvodní utkání v Kataru, díky čemuž získala dostatek bodů k tomu, aby Safinovou předstihla. Moskevská rodačka Safinová letos vedla žebříček pětadvacet týdnů, ale od US Open, na kterém ji vyřadila Češka Petra Kvitová, se trápila. "Bůhví, asi jsem měla po US Open přestat hrát. Ale stále byl žebříček ve hře, a proto jsem se svým tělem bojovala," řekla.

Safinová vzdala duel se Srbkou Jelenou Jankovičovou po jedenácti minutách hry za stavu 1:1 a 15:40. "Je to veliká smůla pro Dinaru," uvedla v rozhovoru na kurtu Jankovičová. Safinová zůstala najednou stát na kurtu po svém servisu a z očí se jí řinuly slzy. Pak přišla k síti, sedla si na lavičku s ručníkem na hlavě a sudí oznámila, že odstupuje. V Bílé skupině ji nahradí krajanka Vera Zvonarevová.

Caroline Wozniacká dokázala otočit téměř ztracené utkání

Dánka odvrátila v duelu s Běloruskou Victorií Azarenkovou ve třetím setu mečbol a vyhrála 1:6, 6:4 a 7:5. Devatenáctiletá Wozniacká hrála se zavázaným stehenním svalem a v prvním setu na o rok starší soupeřku nestačila. Od druhého setu ale hru vyrovnala a dokázala zápas posunout do třetího dějství.

V rozhodujícím setu si obě hráčky dohromady osmkrát vzaly servis. Za stavu 4:5 odvrátila Wozniacká při svém podání mečbol a Azarenková vzteky rozmlátila raketu, za což přišla o další bod. Azarenková poslední tři hry utkání ztratila a přišla o druhou výhru v turnaji. V úterý totiž porazila Jelenu Jankovičovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články