Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Safinová je opět v čele světového žebříčku

Londýn - Ruska Dinara Safinová se vrátila do čela světového tenisového žebříčku WTA. Vede o 155 bodů před Američankou Serenou Williamsovou, která ji před dvěma týdny vystřídala v čele. Nejlepší Češce Ivetě Benešové patří 38. místo, Lucie Šafářová je čtyřicátá. Mezi muži je stále nejvýše Roger Federer. Výrazný propad o 21 míst zaznamenal Ivo Minář, který vinou disciplinárního trestu za doping nemůže do března hrát. Z 69. příčky se tak propadl až na 90. pozici.

Třiadvacetiletá Safinová zahájila 26. týden na prvním místě světového pořadí. Vítězka jedenácti grandslamových turnajů Serena Williamsová dosud strávila v čele v žebříčku celkem 74 týdnů.

Na čtvrté místo se už dostala Dánka Caroline Wozniacká. Devatenáctiletá rodačka z Odense, vítězka tří letošních turnajů, tak vysoko ještě nikdy v kariéře nebyla.

Mužské pořadí nadále vede Roger Federer před španělským daviscupovým finalistou Rafaelem Nadalem, jeho náskok se však kvůli odpočtům o 500 bodů snížil. Nyní je mezi oběma hráči rozestup 1210 bodů. Radek Štěpánek je dál čtrnáctý a Tomáš Berdych devatenáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články