Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nadal si v Šanghaji zahraje po pěti měsících o titul

Šanghaj - Druhý tenista světa Rafael Nadal postoupil do finále turnaje Masters v Šanghaji a po pěti měsících si zahraje o titul. Soupeřem třiadvacetiletého Španěla bude Rus Nikolaj Davyděnko. Cestu do finále Nadalovi usnadnil jeho krajan Feliciano López, který za stavu 6:1 a 3:0 pro soupeře dnešní zápas po 50 minutách skrečoval kvůli zranění nohy.

Rodák z Mallorky, jehož sezonu letos výrazně poznamenaly potíže s koleny, hrál ve finále naposledy v květnu v Madridu, kde podlehl Rogeru Federerovi. Na zisk titulu čeká Nadal ještě o měsíc déle. Osmadvacetiletý Davyděnko porazil o šest let mladšího Novaka Djokoviče ve více než tříhodinové bitvě 4:6, 6:4, 7:6 a postoupil letos počtvrté do finále na okruhu ATP. Soupeři tak oplatil dvě porážky z loňska, kdy se hrál v Šanghaji naposledy Turnaj mistrů. Nejlepší ruský tenista tehdy podlehl Djokovičovi jak ve skupině, tak ve finále.

Djokovič se navzdory dnešní porážce se čtvrtfinálovým přemožitelem Radka Štěpánka příští týden vrátí na třetí místo žebříčku před Brita Andyho Murrayho, jenž v Šanghaji kvůli zranění nestartuje. Davyděnko letos všechny své finálové účasti - v Hamburku, Umagu a Kuala Lumpuru - proměnil v zisk titulu. Nadal hrál v sezoně o titul sedmkrát a jen dvakrát odešel z finále poražen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články