Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych i Štěpánek v Šanghaji postupují

Šanghaj - Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek mají za sebou na turnaji série Masters v Šanghaji úspěšný den. Berdych postoupil po výhře nad turnajovou dvanáctkou Marinem Čiličem z Chorvatska 7:6, 3:6 a 6:4 do 2. kola a dvacet minut po něm proměnil svůj mečbol i Štěpánek v duelu s Němcem Andreasem Beckem. Štěpánek vyhrál 7:5 a 6:4 a zajistil si místo již ve 3. kole.

Velký boj má za sebou především Berdych. Čiliče, který hrál v neděli finále v Pekingu, porazil až za dvě hodiny a 39 minut hry. Chorvata tak zdolal podruhé během měsíce, koncem září nad ním vyhrál v pětisetovém duelu i v Poreči v semifinále Davisova poháru.

Napínavé drama čtyřiadvacetiletého Berdycha s Čiličem rozhodoval třetí set a vypadalo to, že český hráč zápas ztratí. Prohrával už 2:4 a 0:40 při svém podání. Před zraky svých rodičů v hledišti ale Berdych ukázal bojovné srdce a po zisku čtyř gamů v řadě se radoval z postupu. Jeho touhu po výhře dokumentoval mečbol, při kterém doběhl už skoro ztracený míč a Čilič pak poslal úder do autu.

Příštím soupeřem Berdycha bude bývalý první hráč světa Marat Safin z Ruska, který po sezoně ukončí kariéru. "Konec už se blíží, všichni jsou na mě moc hodní a já si to snažím užívat," řekl Safin.

Štěpánek porazil Becka, kterého minulý týden v Tokiu přehrál i Berdych, za necelé dvě hodiny. Třicetiletý karvinský rodák Štěpánek v utkání o postup do čtvrtfinále narazí buď na čtvrtého nasazeného Andyho Roddicka z USA, nebo Švýcara Stanislase Wawrinku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články