Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tsonga se triumfem v Tokiu přiblížil účasti na Turnaji mistrů

Tokio - Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga porazil ve finále turnaje v Tokiu 6:3, 6:3 Rusa Michaila Južného a získal třetí letošní titul na okruhu ATP. Sedmý muž světového žebříčku tak výrazně zvýšil své šance na účast na Turnaji mistrů, který se letos premiérově odehraje v Londýně. Čtyřiadvacetiletý Tsonga drtil čtvrtfinálového přemožitele Tomáše Berdycha Južného mixem tenisové chytrosti a svých typických tvrdých úderů a zdolal ho za 69 minut.

Jo-Wilfied Tsonga
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

"Budu slavit v letadle do Šanghaje pivem a možná nějakým tanečkem," řekl s širokým úsměvem Tsonga s vyhlídkou na další turnaj asijského turné. "Hrál jsem dnes perfektně. Stejně jako včera," připomněl po zisku pátého titulu v kariéře sobotní semifinálové vítězství nad krajanem Gaelem Monfilsem, jehož dosáhl stejným výsledkem. "Když předvádím takové výkony, je to pro mé soupeře těžké," dodal finalista loňského Australian Open, který v dnešním souboji zaznamenal jedenáct es.

Za tokijský triumf získal Tsonga prémii 300 000 dolarů a 500 bodů do světového žebříčku, které mu pomůžou v boji o jedno ze tří volných míst pro listopadový Turnaj mistrů. Urostlý Francouz by případnou kvalifikací na finále sezony zopakoval loňskou účast, kdy se naposledy hrálo v Šanghaji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články