Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych v Tokiu skončil, prohrál s Rusem Južným

Tokio - Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále. S Rusem Michailem Južným dnes prohrál po setech 2:6 a 6:7. Vítěz se utká o postup do finále s bývalou světovou jedničkou Australanem Lleytonem Hewittem. Berdych přitom v Tokiu obhajoval loňský titul. S Južným se utkal letos již počtvrté, ten nejdůležitější zápas vyhrál český tenista ve finále turnaje v Mnichově.

Do utkání s nenasazeným Rusem vstoupil český hráč špatně. Prohrál první dva servisy a brzy i celý set 2:6. V tom druhém se znovu dostal Južnyj do vedení 5:3, pak ale český daviscupový reprezentant zabojoval a vynutil si alespoň tie-break. V něm měl Berdych i setbol, nakonec ale prohrál 6:8.

Na květnové drama v Mnichově vzpomněl i Južnyj. "V Mnichově jsem vedl 5:1 (v tie-breaku třetího setu) a prohrál šest míčů v řadě. Dnes jsem také přestal hrát a čekal, až mi ten zápas daruje. Ale už jsem nechtěl, aby se to stalo znovu," řekl Južnyj. Duel ukončil razantně esem, zatímco Berdych praštil raketou. "Už se zase bavím tenisem, vrací se mi má hra," pochvaloval si Rus, jemuž v současné době patří 49. místo ve světovém žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články