Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych zahájil obhajobu v Tokiu dvousetovou výhrou

Tokio - Český tenista Tomáš Berdych postoupil v roli obhájce loňského vítězství na turnaji v Tokiu bez větších problémů do druhého kola. Pátý nasazený hráč dnes na úvod porazil 6:2 a 6:4 domácího Go Soedu, jenž se coby 176. tenista žebříčku dostal do hlavní soutěže díky volné kartě od pořadatelů. Čtyřiadvacetiletý Berdych strávil ve svém prvním utkání v Tokiu na kurtu 69 minut a soupeři nadělil šest es. O rok starší Japonec naopak Berdychovi daroval osm bodů dvojchybami.

O postup do čtvrtfinále se třetí český vítěz tokijského turnaje po Ivanu Lendlovi (1980) a Jiřím Novákovi (2004) utká s tenistou z Německa. Vzejde ze souboje Andreas Beck - Rainer Schüttler.

Na zápas prvního kola ještě čeká druhý úspěšný daviscupový reprezentant Radek Štěpánek, jenž se utká s lotyšským hráčem z kvalifikace Ernestsem Gulbisem.

V japonské metropoli prožil neúspěšný návrat na kurty tři týdny po svém triumfu na US Open argentinský tenista Juan Martín del Potro. Pátého hráče světa nečekaně v prvním kole porazil 6:4, 6:4 francouzský účastník kvalifikace Edouard Roger-Vasselin, jemuž patří v žebříčku až 189. místo. 

Ve vysokém Argentinci ztratil turnaj s dotací více než milion dolarů další hvězdu. Už dříve se odhlásili kvůli únavě světová jednička Roger Federer, jehož Del Potro porazil v newyorském finále, a třetí muž žebříčku Andy Murray kvůli zraněnému zápěstí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články