Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Štěpánek začne boj tenistů o postup do daviscupového finále

Poreč (Chorvatsko) - Radek Štěpánek rozehraje semifinále tenistů v Davisově poháru proti Chorvatsku. Česká jednička nastoupí v pátek na antuce v Poreči od 14:00 proti Ivu Karlovičovi. Ve druhé dvouhře se utkají Tomáš Berdych a Marin Čilič. O pořadí zápasů rozhodlo dnešní losování. Do sobotní čtyřhry kapitáni nahlásili dvojice Roko Karanušič - Lovro Zovko a Jan Hájek - Lukáš Dlouhý. Český pár ale nejspíš dozná změn, protože kapitán Jaroslav Navrátil počítá pro čtyřhru s dvojicí Štěpánek, Berdych.

Podle vyjádření Radka Štěpánka je pro české tenisty souboj v Chorvatsku zásadní. A je možné, že i jeho protějšek Goran Prpić některého hráče vymění. "Vyhrát Davisův pohár je pro nás víc než triumf na jakémkoli turnaji, který si představíte," řekl Štěpánek. Podle tenisové legendy Ivana Lendla Češi sice favority nejsou, ale šanci na vítězství mají. Především podle něj plní roli idolů. "Je důležité mít vzory. Čím víc zápasů Berdych se Štěpánkem vyhrají, tím víc zvýší zájem o tenis v Česku," řekl Lendl.

Pokud Češi uspějí, zahrají si daviscupové finále poprvé v historii samostatné republiky a premiérově od jediného zisku slavné salátové mísy výběrem tehdejšího Československa v roce 1980. Utkali by se s vítězem druhého semifinále mezi Španěly a Izraelci. V případě duelu s Izraelem by se hrálo v Česku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články