Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Williamsová dostala za nadávky rozhodčí rekordní pokutu - hrozí zákaz startu na WTA

New York - Američanka Serena Williamsová dostala za výbuch zlosti a nadávání rozhodčí v semifinále US Open rekordní pokutu 10 500 dolarů, tedy asi 184 tisíc korun, a hrozí jí další trest. Tenisoví funkcionáři zahájili vyšetřování skandálního závěru jejího sobotního zápasu s Belgičankou Kim Clijstersovou, v němž obhájkyně titulu údajně na čárovou rozhodčí křičela, že ji zabije. Williamsová to popírá. Podle agentury Reuters by držitelka jedenácti grandslamových titulů ve dvouhře mohla na své chování doplatit i zákazem startu na okruhu WTA. "Pravidla umožňují zavést vyšetřování, aby bylo zjištěno, zda by si jednání slečny Williamsové nezasluhovalo dodatečné sankce. Vyšetřování právě začalo," oznámil v neděli hlavní rozhodčí turnaje Brian Earley krátce před finále, v němž Clijstersová zdolala Dánku Carolinu Wozniackou.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK

Cestu k druhému titulu na US Open jí o něco usnadnila Williamsová. V sobotním utkání podávala Američanka za stavu 5:6 a 15:30 ve druhé sadě a udělala chybu nohou při druhém servisu, čímž získala soupeřka mečbol. Loňská vítězka turnaje neudržela nervy na uzdě a začala křičet na drobnou lajnovou rozhodčí.

Sudí šla za hlavní rozhodčí, která povolala i šéfrozhodčího Earleyho. Williamsová pak dostala za nesportovní chování druhé varování, za což jí byl automaticky odebrán fiftýn. Clijstersová tak bez boje proměnila mečbol a zápas vyhrála. "Neřekla jsem, že bych ji zabila. To snad nemyslíte vážně? To snad nemyslíte vážně? Neřekla jsem to," volala během debaty rozhodčích u sítě Williamsová. První varování dostala poté, co po prohrané úvodní sadě zlomila vzteky raketu.

Williamsová dostala nejvyšší pokutu v historii

Za zničení rakety dostala sedmadvacetiletá tenistka podle Earleyho pokutu 500 dolarů a dalších 10 tisíc zaplatí za výstup s rozhodčí. "Za nesportovní chování na kurtu dostala nejvyšší možnou pokutu v rámci turnaje," uvedl turnajový sudí. Podle mezinárodní federace ITF jde o nejvyšší finanční postih v historii, záznamy se vedou od roku 1990.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články