Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

O titul na US Open se utká Clijstersová s Wozniackou

New York – O titul ve dvouhře žen se na grandslamovém US Open utkají tenistky Kim Clijstersová a Dánka Caroline Wozniacká. Clijstersová porazila v semifinále obhájkyni titulu a světovou dvojku Serenu Williamsovou 6:4 a 7:5, zápas Sereny Williamsové s Clijstersovou skončil nezvykle, když Američanka dostala při mečbolu od rozhodčích trestný bod. Turnajová devítka Wozniacká zdolala Belgičanku Yaninu Wickmayerovou dvakrát 6:3.

Williamsová podávala a za stavu 5:6 a 15:30 ve druhé sadě udělala chybu nohou při druhém servisu, čímž získala soupeřka mečbol. Američanka neudržela nervy na uzdě a na lajnovou rozhodčí zakřičela: "Kdybych mohla, tak bych vzala míč a… zabila bych tě." Williamsová pak dostala za nesportovní chování druhé varování, za což jí byl automaticky odebrán fiftýn. To v tom okamžiku znamenalo, že Clijstersová proměnila mečbol a zápas vyhrála.

Williamsová se neovládla, ztratila nervy a prohrála

"Neřekla jsem, že bych ji zabila. To snad nemyslíte vážně? Neřekla jsem to," volala u diskuse rozhodčích u sítě Williamsová, která dostala první varování poté, co po prohrané první sadě zlomila raketu, když s ní naštvaně třískla o zem.

Překvapená Clijstersová celou akci sledovala z druhé strany dvorce. Williamsová po ohlášení konce utkání obešla síť a šla jí podat ruku. "Nemůžu to komentovat, protože jsem se připravovala na return a nic jsem neslyšela," řekla bývalá světová jednička Clijstersová, která hraje po narození dcery Jady a návratu teprve třetí turnaj.

Šestadvacetiletá Clijstersová je první tenistkou matkou po 29 letech, která si zahraje grandslamové finále. Před ní to naposledy dokázala australská hráčka Evonne Goolagongová Cawleyová v roce 1980 ve Wimbledonu a na londýnské trávě tehdy získala titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články