Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Dlouhý je opět v deblovém finále US Open

New York - Český tenista Lukáš Dlouhý si po roce zopakuje úspěch z loňské US Open a zahraje si se svým deblovým partnerem, Indem Leaderem Paesem, finále čtyřhry. V semifinále grandslamového turnaje dnes ve třech setech porazili nejvýše nasazenou turnajovou dvojici Mika a Boba Bryanovy 6:4, 3:6 a 7:6. Se stejnými soupeři prohrál česko-indický pár loni v New Yorku ve finále. Šampioni z French Open se v boji o druhý společný titul z grandslamového turnaje utkají buď s dvojicí Maheš Bhúpathí, Mark Knowles, či bělorusko-izraelským párem Max Mirnyj, Andy Ram.   

Dnešní vyrovnané semifinálové utkání proti světovým jedničkám zahájili Dlouhý s Paesem lépe a za stavu 4:4 proměnili první příležitost k brejku. Obhájci titulu se však po prohraném setu zvedli a rychle získali druhou sadu. Kritický okamžik zažehnali Dlouhý a Paes za stavu 3:3 v rozhodujícím setu, kdy už prohrávali 0:40 při vlastním servisu. Duel nakonec musel rozhodnout až tie-break, ve kterém Američané odvrátili dva mečboly, při třetím už ale kapitulovali.

Dlouhý si zahraje finále grandslamu popáté v kariéře, ze zisku trofeje se radoval pouze letos v Paříži. To veterán Paes bude bojovat již o šesté vítězství. Navíc nebude chybět ani ve finále mixu po boku Jihoafričanky Cary Blackové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články