Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V české nominaci na semifinále Davisova poháru je pětice tenistů

Praha - Pětici tenistů nominoval kapitán Jaroslav Navrátil na semifinále Davisova poháru v Chorvatsku. Sestavu Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hernych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý, která v neděli odletí do Poreče, kde se duel uskuteční od 18. do 20. září, schválil výkonný výbor Českého tenisového svazu. "Všichni hráči potvrdili či stále ještě potvrzují svými výkony předběžnou nominaci," uvedl Navrátil. "Až na místě v Poreči se definitivně rozhodnu, kteří hráči budou nominováni k jednotlivým zápasům," doplnil český kapitán.

Tým totiž musí před losováním ve čtvrtek 17. září zúžit na kvarteto. Očekává se, že hlavní tíha utkání bude ležet ve dvouhrách i ve čtyřhře pouze na osvědčené dvojici Štěpánek, Berdych. "Kapitán nominoval kompaktní a silný tým, díky kterému neodletíme do Chorvatska jako outsideři," řekl prezident ČTS Ivo Kaderka.

Minář bez nominace - možná dopoval

Navrátil nemohl nominovat Iva Mináře, který měl pozitivní dopingový test při červencovém daviscupovém utkání s Argentinou. Jeho případ momentálně vyšetřuje Mezinárodní tenisová federace. 

Chorvatský kapitán Goran Prpič zatím nominaci neoznámil, ale očekává se, že jeho čtveřice bude mít složení Marin Čilič, Ivo Karlovič, Roko Karanušič a Lovro Zovko, které doplní tréninkoví partneři John Dodig a Antonio Veic. Jen jako morální podpora budou na lavičce přítomni Ivan Ljubičič, který již předloni ukončil reprezentační kariéru, a Mario Ančič, jenž stále není po nemoci připraven hrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články