Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Záhlavová-Strýcová uhrála s Azarenkovou jen tři gamy

New York - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vypadla na US Open ve druhém kole. Osmé nasazené Bělorusce Viktorii Azarenkové podlehla 2:6, 1:6 za hodinu a devatenáct minut. Třiadvacetiletá rodačka z Plzně by postupem do třetího kola vyrovnala svůj nejlepší výsledek na grandslamu z loňského Wimbledonu, ale o tři roky mladší soupeřka jí nedala šanci. V prvním setu se držela Záhlavová-Strýcová do stavu 2:2, pak už dominovala na třetím největším dvorci ve Flushing Meadows Grandstand Běloruska.

Azarenková, která se letos blýskla triumfy na třech turnajích, lépe vstoupila i do druhé sady a ujala se vedení 3:0. Pak česká tenistka odvrátila "kanára", ale zbytek setu patřil opět deváté hráčce světa. V ženské dvouhře zůstala z českých hráček jen Petra Kvitová, která ve druhém kole nastoupí proti Italce Tathianě Garbinové. 

Po problémech s koleny se na grandslamové dvorce úspěšně vrátila nedávná světová jednička Rafael Nadal. Třetí nasazený Španěl, jenž kvůli zdravotní indispozici neobhajoval titul ve Wimbledonu, si poradil s Francouzem Richardem Gasquetem snadno 6:2, 6:2, 6:3. Gasquet se pro změnu vrátil na kurty po trestu za pozitivní test na kokain. 

V úspěšném comebacku po mateřské pauze pokračuje Kim Clijstersová. Někdejší první hráčka světa vyřadila za necelé dvě hodiny turnajovou čtrnáctku Francouzku Marion Bartoliovou po setech 5:7, 6:1 a 6:2. Další soupeřkou Clijstersové, která hraje třetí turnaj po dvouleté odmlce, bude krajanka Kirsten Flipkensová. 

Pouze jeden zápas odehrál na US Open bývalý první tenista světa a vítěz newyorského grandslamu z roku 2000 Marat Safin, který plánuje, že po sezoně ukončí kariéru. Devětadvacetiletý ruský hráč podlehl ve čtyřech setech Rakušanovi Jürgenu Melzerovi. Safin letos vyhrál jen dvanáct zápasů a do Flushing Meadows dorazil jako 58. hráč světového žebříčku. Bývalý šampion Australian Open zopakoval výsledek z letošního Wimbledonu, kde se také poroučel už v prvním kole. Na US Open se mu to v minulosti stalo pouze jednou před pěti lety.


S turnajem se rychle rozloučila i bývalá ženská světová jednička Amélie Mauresmová. Francouzskou tenistku vyprovodila ve druhém kole z kurtu Kanaďanka Aleksandra Wozniaková po setech 6:4 a 6:0. Turnajová sedmnáctka Mauresmová sice měla v úvodu navrch, ale poté převzala otěže zápasu jednadvacetiletá Wozniaková. I zásluhou stoprocentního využití brejkbolů (6/6) a mnoha nevynucených chyb (celkem 31) ze strany favorizované Francouzky zvítězila ve druhé sadě bez ztráty jediné hry. 

Skvělou formu posledních týdnů potvrdila Italka Flavia Pennettaová. Nasazená desítka smetla Saniu Mirzaovou z Indie dvakrát 6:0 za 50 minut. Soupeřce povolila pouze 21 vítězných míčků a stejně jako Wozniaková dokázala stoprocentně využít nabídnutých brejkbolů (6/6). Úvodní set trval pouhých 22 minut. 

Svůj druhý zápas zvládla výrazně lépe Venus Williamsová, kterou trápí zraněná noha. Americká favoritka nasazená jako číslo tři, která usiluje o třetí titul na US Open, porazila krajanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou 6:4 a 6:2. Příští soupeřkou sedminásobné grandslamové šampionky bude Slovenka Magdalena Rybáriková. 

Mezi muži si až překvapivě snadno poradil ve francouzském souboji Gael Monfils s Jeremym Chardym. Turnajová třináctka povolila svému krajanovi jen osm gamů. Chardy sice zaznamenal 30 vítězných míčů, zatímco Monfils o tři méně, zároveň však mnohem častěji kazil. V Monfilsově hře se objevilo jen 12 nevynucených chyb, Chardy jich předvedl hned 40.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články