Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Del Potro po týdnu opět porazil Roddicka a bude hrát o titul

Montreal - Argentinský tenista Juan Martín del Potro si v Montrealu zahraje poprvé finále turnaje Masters. Šestý hráč světa zdolal v sobotním semifinále po necelém týdnu opět Američana Andyho Roddicka a čeká ho souboj o titul s Britem Andym Murrayem. Dvaadvacetiletý Skot vyřadil v semifinále ve dvou setech Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a v pondělním vydání žebříčku ATP se posune na druhé místo mezi jedničku Rogera Federera a sesazeného krále Rafaela Nadala. Tenisoví vládci posledních let okupovali první dvě místa pořadí nepřetržitě od července 2005.

Juan Martin Del Potro
zdroj: ČTK/AP

Dvacetiletý Del Potro Roddicka porazil minulou neděli ve finále turnaje ve Washingtonu a zkušenému Američanovi se odveta v Kanadě nepovedla. K prvnímu vítězství nad vysokým Argentincem přitom wimbledonskému finalistovi chyběl jeden míček. V desáté hře třetího setu měl totiž Roddick při podání Del Potra mečbol, rodák z Tandilu ho však odvrátil prudkým servisem.

V dalším gamu se situace opakovala v obráceném gardu a bývalý první muž žebříčku Roddick situaci nezvládl. Za stavu 30:40 zahrál dvojchybu, znechuceně mrštil raketou o zem a Del Potro už utkání dopodával. Třetí vzájemný duel Argentinec vyhrál 4:6, 6:2 a 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články