Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V poledne bude rozlosován zápas českých tenistů s Argentinou

Ostrava - V Ostravě bude dnes v poledne rozlosován zápas českých tenistů ve čtvrtfinále Davisova poháru s Argentinou. Do pátečních dvouher by měli nastoupit nejlepší čeští hráči Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kterého však od Wimbledonu trápí zraněné koleno. Lukáš Dlouhý je podle slov nehrajícího kapitána českého daviscupového týmu Jaroslava Navrátila plně zdráv.

S kolenem měl nedávno potíže také deblista Lukáš Dlouhý, podle kapitána Jaroslava Navrátila je jeho zdravotní stav již stoprocentní. Radek Štěpánek se však po konzultaci s týmovým doktorem ještě po dnešním ranním tréninku s Tomášem Berdychem teprve rozhodne, zda nastoupí ve všech třech dnech. "Zatížení na jeho tělo by bylo extrémní," dodal Navrátil.

Velmi dobrá forma českých hráčů

Formu českých hráčů označil kapitán za velice dobrou. Proto není vyloučeno, že v pátek nastoupí proti argentinské jedničce Juanu Martinu del Potrovi Ivo Minář a Štěpánka nechá nehrající kapitán Jaroslav Navrátil odpočívat na čtyřhru a případnou nedělní dvouhru. Do čtyřhry počítá se složením Berdych - Štepánek, dle Navrátila se jedná o rozhodující zápas.

Za Argentinu mohou vedle pátého hráče světa Del Potra nastoupit Juan Monaco, José Acasuso a Leonard Mayer. Ten v nominaci nahradil Davida Nalbandiana, jenž se zotavuje z operace kyčle. "Čeká nás velice těžké utkání," prohlásil český kapitán. Ovšem dodal, že kdyby Del Potrovi sekundoval Nalbandian, jednalo by se nejspíše o vítěznou kombinaci Davis Cupu. Potro na tiskové konferenci nicméně uvedl, že favoritem v duelu s Argentinou je právě český tým.
Jak Navrátil uvedl , šance jsou spíše vyrovnané. Když se čeští tenisté naposledy utkali s Argentinci, soupeř z Jižní Ameriky jim uštědřil prohru 0:5. Tenisté však sehráli utkání na antuce. Jako nynější výhodu Navrátil zdůrazňuje povrch tenisového dvorce v Ostravě, kterým je teraflex. Povrch se vyplatil například při utkáním se Švýcarskem i Francií.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články