Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenisté se chystají na Argentinu v dobré náladě

Ostrava - Polovina týmu má zdravotní problémy, přesto dnes čeští tenisté dorazili k utkání čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině do Ostravy tradičně ve výborné náladě. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil však uvnitř tak klidný určitě není. Radek Štěpánek i deblový specialista Lukáš Dlouhý si z Wimbledonu přivezli pochroumaná kolena. Horší je Štěpánkův stav. Třiadvacátý hráč světa si v pondělním utkání na londýnské trávě proti Lleytonu Hewittovi obnovil lehčí zranění a od té doby nedržel raketu v ruce.

Místo toho se Štěpánek ocitl v každodenní péči fyzioterapeuta Pavla Koláře. "Těch pět dnů jsem využil k tomu, abych co nejvíce odpočíval. V pondělí se poprvé postavím na kurt, ale věřím, že to bude v pořádku a do příští neděle se mi budou problémy vyhýbat," řekl dnes Štěpánek novinářům po příjezdu do Ostravy.

Obtíže stejného charakteru má i deblista Dlouhý, ale jeho start by neměl být ohrožen. "Tam by to mělo být dobré. Tomáš Berdych i Ivo Minář jsou fit, snad bude v pořádku i Radek," konstatoval nehrající kapitán Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko se chystá na Argentinu

Rychlý povrch Čechům vyhovuje

Dnešek v Ostravě stráví česká reprezentace regenerací a odpočinkem. Na specifika rychlého povrchu si začne zvykat v pondělí dopoledne. "Máme s tím větší zkušenosti. Hráli jsme na něm tři důležité zápasy a všechny jsme vyhráli. Del Potrovi sice určitě bude vyhovovat taky, ale přes Monaka, který je specialistou na antuku, by to mělo jít," uvažoval Navrátil.

I bez zraněné hvězdy Davida Nalbandiana je výběr jihoamerické země mimořádně silným protivníkem. Tým potáhne pátý hráč světa Juan Martin Del Potro. Rychlý povrch však více favorizuje domácí tenistky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články