Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kurnikovová nevyloučila, že by si ještě někdy zahrála čtyřhru

Slavkov - Je to právě šest let, co Anna Kurnikovová hrála poslední turnaj okruhu WTA. Od té doby je ruská tenisová kráska vidět v modelingu nebo na exhibicích, ale oficiálně konec kariéry dosud neohlásila. Na tiskové konferenci na golfovém hřišti ve Slavkově u Brna prohlásila, že není vyloučené, že by se jednou ve čtyřhře objevila na profesionálním turnaji. Při tenisové exhibici v Prostějově si zahrála s Karlem Nováčkem, Mirkem Topolánkem a Jaromírem Jágrem.

"Je možná šance, že si zahraji profesionální čtyřhru," culila se bývalá deblová světová jednička, která přijela do Česka na pozvání pořadatelů tenisového turnaje UniCredit Czech Open. Návrat ke dvouhře už si ale představit neuměla. "Musela bych zase trénovat šest hodin jako dříve a nevím, jestli by to moje tělo zvládlo," doplnila.

Nejvíce se Kurnikovové ve čtyřhře dařilo s Martinou Hingisovou. Spolu vyhrály dvakrát i grandslamové Australian Open. Třeba by jednou se Švýcarkou, které letos na podzim vyprší trest za doping, mohla spolupráci obnovit. "Jsme čas od času v kontaktu a není to špatný nápad. Možná by to stálo za zvážení," přikývla Kurnikovová.

Bývalá wimbledonská semifinalistka dvouhry z roku 1997 a nejlépe světová osmička, které se nikdy nepovedlo získat na WTA Tour singlový titul, naposledy hrála turnaj WTA 9. dubna 2003, kdy vzdala duel prvního kola v Charlestonu. O měsíc později hrála turnaj nižší kategorie ITF v Sea Islandu, kde skrečovala semifinále kvůli zranění. Tenis ovšem nikdy zcela neopustila. Hraje exhibice, charitativní zápasy a v Americe tamní ligu. "Tenis jsem vždy milovala a pořád je součástí mého života. Když jsem na kurtu, tak jsem pořád soutěživá, ale ráda se bavím a chci si čas užít," uvedla Ruska.

S Kurnikovovou si zahrál i Topolánek

Kurnikovová při prostějovské exhibici postupně vystřídala hned tři deblové partnery. Nejdříve se doplňovala s Karlem Nováčkem, pak vedle sebe měla expremiéra Mirka Topolánka a nakonec vytvořila hvězdný pár s hokejistou Jaromírem Jágrem. Ve dvojici s Nováčkem po půlhodině porazili Petru Píchalovou a Jiřího Nováka 6:3. Vedle Kurnikovové si následně na dva "politické" super tie-breaky zahrál Topolánek a bývalý ministr vnitra Ivan Langer se spojil s Nováčkem. Na závěr Jágr s Kurnikovovou ve dvou tie-breacích porazili Píchalovou s Tomášem Chrenkem, majoritním akcionářem Třineckých železáren.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články