Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Dlouhý postoupil s Paesem do finále čtyřhry French Open

Paříž - Tenista Lukáš Dlouhý si podruhé v kariéře zahraje o titul ve čtyřhře na French Open. Český hráč dnes společně se svým partnerem Leanderem Paesem z Indie porazili v semifinále nejvýše nasazený kanadsko-srbský pár Daniel Nestor, Nenad Zimonjič dvakrát 7:6. V sobotním finále se střetnou s Jihoameričanem Wesleyem Moodiem a osmatřicetiletým Belgičanem Dickem Normanem. Šestadvacetiletý Dlouhý postoupil do finále čtyřhry na French Open podruhé v kariéře. Předloni s Pavlem Víznerem prohráli s bahamsko-kanadským párem Mark Knowles, Nestor 1:2 na sety.

Dlouhý hraje společně s o deset let starším Paesem přesně rok. Dohromady se dali před loňským Roland Garros. "Přišel za mnou v Monte Carlu a ptal se, jestli bych s ním nechtěl hrát. Tak jsem mu řekl, že jo," vzpomínal Dlouhý na konci minulé sezony po Turnaji mistrů.

Bývalá světová deblová jednička Paes, který má na kontě rovných 40 titulů ve čtyřhře, zažíval své nejlepší roky po boku krajana Maheše Bhúpathího. Spolu vyhráli i French Open v letech 1999 a 2001. "On je velký stratég a především skvělý na síti," říká Dlouhý o Paesovi. 

Posledním českým vítězem čtyřhry na Roland Garros je Daniel Vacek, který triumfoval s Rusem Jevgenijem Kafelnikovem v letech 1996 a 1997.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články