Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych a Hájek postoupili v Prostějově do čtvrtfinále

Prostějov - Čeští tenisté Tomáš Berdych a Jan Hájek postoupili do čtvrtfinále challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově. Druhý nasazený Berdych však potřeboval k vítězství nad Brazilcem Belluccim 6:3, 2:6 a 7:5 více než dvě hodiny. Hájek naopak porazil Španěla Daniela Gimena-Travera hladce 6:3, 6:1. Další český tenista v turnajovém pavouku Ivo Minář dnes nečekaně prohrál se Slovákem Martinem Kližanem 3:6, 7:6 a 5:7.

Na rozdíl od úterního prvního utkání s Belgičanem Olivierem Rochusem začal Berdych proti brazilskému soupeři s klidem. Přesněji a tvrději podával, udržel míč ve hře a své akce dokázal i přesně zakončit. Levoruký Bellucci, který v prvním kole v pondělí vyřadil loňského vítěze Agustina Calleriho, měl z favorizovaného Berdycha zpočátku respekt. Vývoj zápasu se obrátil v druhém setu. Brazilec přitvrdil údery a dvakrát prolomil Berdychovo podání.

V rozhodujícím třetím setu ještě Bellucci vedl 2:0. K náskoku mu při soupeřově podání pomohlo i štěstí při dvou míčích, jejichž směr a rychlost změnila síť. Berdych ale prokázal pevné nervy a srovnal krok. Za stavu 3:3 pak přesným returnem získal soupeřovo podání. V koncovce pak Berdych přesto prohrával 4:5. Při jednom z klíčových momentů dokázal skvěle doběhnout soupeřův zkrácený míč, což mu pomohlo k prolomení Brazilcova podání. Při svém vlastním servisu Berdych proměnil třetí mečbol v postup do čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych s Hájkem postupují

"Řekl bych, že Bellucci hrál ještě lépe než loni. Ale jsem rád, že se mi podařilo udržet tempo. Ve třetím setu se hra několikrát otočila. Ale takový je antukový tenis. Jsem rád, že zápas tak dopadl," dodal Berdych, který ve čtvrtek narazí na Slováka Kližana.

Minář se ve větrném počasí proti až 609. hráči světového žebříčku Kližanovi, který postoupil z kvalifikace, nemohl dostat dlouho do tempa. Probral se až v druhém setu, odvrátil dva mečboly a vyhrál tie-break. Ale v třetím setu se v koncovce prosadil slovenský tenista, který prokázal více klidu při rozhodujících míčích.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články