Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Berdych měl v prvním kole v Prostějově problémy s Rochusem

Prostějov - Po odstoupení nejvýše nasazeného Radka Štěpánka kvůli zranění kotníku měl na tenisovém challengeru v Prostějově hodně problémů i druhý hráč turnajového pavouka Tomáš Berdych. Česká dvojka nakonec na UniCredit Czech Open porazila Belgičana Oliviera Rochuse až po téměř dvouhodinové tuhé bitvě 4:6, 6:3 a 6:0.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Berdych proti pohyblivému Rochusovi dlouho hledal herní pohodu, zápolil s podáním a první dvě hry při svém servisu shodně zakončil dvojchybou. Jeho herní labilitu násobily i chyby při úderech od základní čáry. Pokud chtěl svého soupeře zatlačit tvrdším úderem, tak míče většinou končily v síti nebo za základní čarou.

Belgičan svého soupeře odvážně proháněl přesnými údery k postranním čarám a často jej zejména v prvním setu přetlačil i v dlouhých výměnách. Berdych se sice v závěru setu vzpamatoval, lépe servíroval, což ale stačilo jen na korekci výsledku 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Berdych po třísetové bitvě postupuje

Do druhého setu vstoupil český hráč poněkud suverénněji a získal náskok dvou her. Zarputile bojující Rochus stačil ještě srovnat na 3:3, v závěru setu ale po dvojchybě ztratil svůj servis a Berdych už nabídku k vítěznému útoku nepustil. Ve třetím setu už houževnatému Rochusovi docházely síly a Berdych již nedal soupeři nejmenší naději na zvrat.

Z Čechů postoupili i Minář a Hájek

"Ze začátku mi hra moc nešla, Rochus hrál velice dobře. Svým výkonem potvrdil, že ani na challengeru není první kolo lehké. Důležité ale bylo k vítězství, uhrát dva sety, což se mi podařilo," uvedl po utkání Berdych, na kterého čeká ve středu utkání s Brazilcem Thomazem Belluccim. "Mám mu co odvádět. Čeká mě velmi kvalitní protivník," uvedl Berdych.

Z dalších českých hráčů zdolal Ivo Minář Argentince Sergia Roitmana v prvním setu v tie-breaku. To už ale jeho soupeře trápilo poraněné rameno a za stavu 1:3 ve druhé sadě utkání vzdal. Do druhého kola postoupil také Jan Hájek, jenž v českém duelu porazil po tuhém boji Jana Mináře 6:7, 6:2, 6:1. S turnajem se už rozloučil pátý nasazený hráč Frederico Gil z Portugalska, který podlehl Danielu Gimeno-Traverovi 3:6, 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články