Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češky jsou v duelu Fed cupu proti USA mírnými favoritkami

Brno - O nadcházejícím víkendu odehrají české tenistky semifinálový duel Fed cupu proti Spojeným státům. Češky si na postup do finále dělají velké naděje, neboť do Brna nepřijedou hvězdy amerického týmu sestry Williamsovy. České reprezentantky však trápí zranění a nachlazení. Trenéry trápí hlavně nejistý zdravotní stav Petry Kvitové. Kapitán fedcupové reprezentace si přesto myslí, že jsou jeho svěřenkyně mírnými favoritkami.

Iveta Benešová je podle Pály už v pořádku. "Minulý týden brala antibiotika. Po návratu z Ameriky, kde hrála výborně, tak ulehla. Teď už je všechno v pořádku," řekl Pála. Horší je to s Petrou Kvitovou. "Ta si minulý týden udělala výron v kotníku a zatím to nevypadá úplně nejlépe. Dnes si zkusí odpoledne zahrát a musíme se rozhodnout, co dál," uvedl nehrající kapitán. Kdyby lékaři start Kvitové nedovolili, je Pála připraven povolat Kláru Zakopalovou. "S ní jsem domluvený, že dnes po trénincích jí zavolám a domluvíme se," uvedl.

Pála upozornil na kvality amerických soupeřek

Kapitán týmu je přesvědčen, že nominoval nejlepší čtyři české hráčky současnosti: "Myslím si, že to jsou nejlepší tři hráčky do dvouhry a jedna do čtyřhry." Do role velkých favoritů však Pála český tým stavět nechce. Připomněl při tom, že za USA nastoupí 39. hráčka světa Matteková a první hráčka ve čtyřhře Huberová. Hráčky sledoval na turnajích v Americe a je zvědavý na jejich tréninky v tomto týdnu.

Petr Pála vítá, že se utkání odehraje ve vyprodané brněnské hale Rondo. "Určitě je příjemné, že zde můžeme znovu hrát. Bylo zde vždy skvělé publikum," řekl a doufá, že podobně jako v duelu se Španělkami hráčkám atmosféra dopomůže k dobrým výkonům.

V českém týmu stále chybí deblistka Květa Peschkeová, která má při návratu z USA problémy s letenkami. Do Brna by se měla dostat ve středu odpoledne. Z amerických tenistek se v pondělí v dějišti zápasu objevila pouze Alexa Glatchová. V Brně už je také deblová specialistka Liezel Huberová. Zbývající dvě hráčky by měly dorazit ve středu.

Klára Zakopalová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články