Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hewitt získal v Houstonu po dvou letech turnajový titul

Houston (USA) - Po více než dvou letech se povedlo bývalé světové jedničce Lleytonu Hewittovi zvítězit na turnaji ATP. Osmadvacetiletý Australan porazil v nedělním finále v Houstonu domácího Wayna Odesnika 6:2, 7:5 a získal 27. titul v kariéře.

Lleyton Hewitt
zdroj: tennisserver.com

"Na antuce jsem deset let nezískal titul, takže tohle je opravdu velký den," řekl Hewitt. "Mám pocit, že každým rokem jsem na tomhle povrchu lepší. Už se nemůžu dočkat French Open. S trochou štěstí a dobrým losem bych to tam mohl pěkně roztočit," dodal.

Hewitt neztratil ani set

Hewitt, jenž se po loňské operaci kyčle znovu šplhá vzhůru na tenisové výsluní, při cestě za prémií 79 tisíc dolarů pro vítěze neztratil ani set. Bývalého šampiona Wimbledonu a US Open dělí nyní jedna výhra od hranice 500 vítězných utkání na okruhu ATP, kterou z aktivních hráčů překonali jen Švýcar Roger Federer (634) a Španěl Carlos Moya (573). 

O pět let mladší Odesnik si zahrál ve finále poprvé v kariéře. V žebříčku je sice na 100. místě jen dvanáct příček za Hewittem, ale na turnajích ATP dosud vyhrál pouze 22 zápasů. "Jsem trochu zklamaný, ale Lleyton vyhrál hodně titulů, takže se musím spokojit s postupem do finále. On byl předtím navíc zraněný, takže jeho postavení v žebříčku je zavádějící. Je to hráč elitní desítky," řekl Odesnik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články