Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaidišová a Berdych si v Miami zahrají třetí kolo

Miami - Česká tenistka Nicole Vaidišová se na turnaji v Miami probojovala už do třetího kola. Postoupila po vítězství nad 28. nasazenou hráčkou Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny. Stejně úspěšný byl i Tomáš Berdych, který přehrál Rusa Michaila Južného. Nedařilo se naopak Janu Hernychovi a Lucii Šafářové, oba vypadli ve druhém kole. Další Češka Petra Kvitová se s turnajem rozloučila hned v kole prvním.

Vaidišová ukrajinskou soupeřku porazila za 53 minut jednoznačně 6:1 a 6:0. V Miami zopakovala dva týdny starý výkon z turnaje v Indian Wells, kde 36. hráčku světa také vyřadila ve druhém kole. Vaidišová nad Bondarenkovou vyhrála i třetí vzájemný zápas v kariéře. Další soupeřkou Vaidišové bude osmá nasazená Světlana Kuzněcovová, kterou ještě česká tenistka nikdy neporazila.

Berdych si poradil s Rusem Michailem Južným za dvě a čtvrt hodiny. Jedenadvacátý nasazený zvítězil po setech 6:3, 3:6, 6:4 a jeho dalším soupeřem bude turnajová třináctka James Blake.

Šafářová a Hernych dohráli

Nad Hernychovy síly byl patnáctý nasazený Tommy Robredo. Španělský tenista vyhrál dvakrát 6:4 a v dalším kole se utká s domácím Taylorem Dentem. Šafářová se s Miami rozloučila po prohře s 18. tenistkou světa Patty Schnyderovou. Třicetiletá Švýcarka porazila o osm let mladší Češku po boji až ve třech setech 4:6, 6:1 a 6:4.

Kvitová nestačila na Němku Sabine Lisickou, které podlehla za 65 minut 2:6 a 4:6. Trápila se především při vlastním podání. Udělala pět dvojchyb a celkem sedmkrát v zápase ztratila servis. Pak už nebylo nic platné, že čtyřikrát uspěla při podání soupeřky. Z postupu se radovala devatenáctiletá Němka, která se ve druhém kole utká s další Češkou Ivetou Benešovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články