Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští tenisté jsou ve čtvrtfinále Davis Cupu

Ostrava - Čeští tenisté si podruhé za sebou zahrají čtvrtfinále Davis Cupu. V duelu prvního kola Světové skupiny s Francií získal rozhodující třetí bod Radek Štěpánek, který v utkání týmových jedniček porazil 7:6, 6:3 a 7:6 Gillese Simona. Češi vedou v Ostravě 3:1 a závěrečná dvouhra už nemůže na jejich postupu nic změnit. O postup do semifinále si svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila zahrají v červenci na domácí půdě s Argentinou.

Simon nepůsobil tak nervózně jako v pátečním utkání s Tomášem Berdychem, ale hned ve čtvrtém gamu musel odvracet tři brejkboly českého soupeře. Štěpánek je sice neproměnil a nedařilo se mu dostávat k oblíbené hře na síti, ale výborně podával, držel se ve výměnách od základní čáry a dotáhl set až do tie-breaku.

Simonovi zkrácené hry nejdou

Zkrácené hry se osmému hráči světa v Ostravě nedaří, v pátek prohrál obě s Berdychem a neuspěl ani tentokrát proti české jedničce. Tie-break zahájil dvěma nevynucenými chybami, díky nimž se domácí reprezentant hned dostal do vedení. Štěpánek získal převahu a za stavu 6:2 proměnil hned první setbol esem z druhého podání.

Simona nevydařená koncovka úvodní sady poznamenala na začátku druhého setu, kdy kupil jednu chybu za druhou. Kvůli tomu hned ztratil servis a Štěpánek získal náskok jednoho brejku. Vítěz dvou letošních turnajů ATP mohl o slibné vedení přijít v osmém gamu, kdy udělal dvojchybu a několika nepřesnými údery od základní čáry nabídl Simonovi brejkbol. Odvážnou hrou na síti ho však odvrátil a dostal se do vedení 5:3. Čtyřiadvacetiletý Francouz po další promarněné šanci znovu na chvíli vypadl z rytmu, hned následující servis prohrál a Štěpánka dělil jediný set od výhry.


Štěpánek měl navrch

V páté hře třetího setu měl Simon hned čtyři šance na brejk, ale vlastními chybami se o všechny připravil. První brejk v zápase se francouzskému reprezentantovi povedl v devátém gamu, ale při následném podání na zisk setu neuspěl a Štěpánek vyrovnal na 5:5. Sada tak znovu dospěla do tie-breaku a Simon v klíčových okamžicích opět selhal. Zkrácenou hru zahájil pokaženým prohozem a nevynucenou chybou a nakonec neuhrál ani míč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články