Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hantuchová Fed Cup v Brně hrát nebude

Bratislava - Slovenským tenistkám bude ve fedcupovém utkání s českou reprezentací chybět osmá hráčka světa Daniela Hantuchová. Semifinalistka Australian Open dnes definitivně odřekla svou účast ve víkendovém zápase v Brně kvůli zranění paty.

Daniela Hantuchová
zdroj: AP


Slovenskou jedničkou by při absenci Hantuchové měla být Dominika Cibulková, které patří v žebříčku WTA 48. místo. K ní nehrající kapitán Mojmír Mihal do dvouher zřejmě nasadí Magdalénu Rybárikovou (207. hráčku světového pořadí).

Nad startem Hantuchové v Brně visel otazník od jejího příletu z Melbourne. Slovenská jednička se sice objevila v Bratislavě, ale vzápětí se odletěla léčit do Itálie.
"Daniela se stále lečí, tento týden ještě netrénovala a neví, kdy s přípravou znovu začne," řekl Mihal po dnešním telefonátu s Hantuchovou.
Nehrající kapitán českého týmu Petr Pála tuto zprávu očekával. "Není to pro mě překvapení. Od začátku přípravy jsme se nesoustředili na to, že budeme hrát proti Hantuchové. Naším cílem je porazit Slovensko a postoupit. Samozřejmě jsme nyní favoritem zápasu, ale musíme to potvrdit i na kurtu," řekl ČTK Pála.

Na středeční tiskové konferenci Pála zhodnotil vyhlídky obou týmů na úspěch při startu Hantuchové jako padesátiprocentní. Bez Hantuchové už podstatně zvýšil naděje českého týmu na úspěch v poměru 80:20.
Ani nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová nebyla příliš překvapena absencí Hantuchová. "Jak už jsem v týdnu řekla několikrát, start Hantuchové jsme neřešili. I když Daniela bude soupeřkám hodně chybět. Jsme připraveny podat co nejlepší výkon," řekla Vaidišová.
Program zápasu prvního kola Světové skupiny II určí páteční los. Oba týmy se utkaly v soutěži už loni, kdy české tenistky zvítězily v Bratislavě hladce 5:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články