Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tenisté Švédska a Izraele budou hrát kvůli bezpečnosti bez diváků

Malmö (Švédsko) - Březnové utkání tenisového Davis Cupu mezi Švédskem a Izraelem se bude hrát z bezpečnostních důvodů v Malmö bez diváků. Ve dnech 6. až 8. března, kdy se duel koná, je totiž ve městě naplánováno několik protiizraelských demonstrací.

O tom, že Baltiska Hallen pro 4000 diváků zůstane prázdná, rozhodl po dlouhé debatě výbor městské rady pro cestovní ruch těsným poměrem hlasování 5:4. Podle komise by město Malmö nemohlo garantovat fanouškům bezpečnost. 

Představitelé Izraele doufají, že jinak se ale zápas odehraje v klidu. "Věřím Švédům, že utkání bude v duchu sportu, ne politiky. Nejsou to oni, ale skupina potížistů, kteří chtějí tímhle vším získat pozornost," uvedl předseda Izraelského tenisového svazu Michael Klein.

Ve Švédsku už se utkání bez diváků hrálo

Rozhodnutí městské rady v Malmö přišlo jen několik dní poté, co tenisový svět pobouřil případ izraelské tenistky Šahar Peerové. Ta nedostala vízum do Spojených arabských emirátů, takže se nemohla zúčastnit právě probíhajícího turnaje v Dubaji. 

Ve Švédsku už se jednou utkání za zavřenými dveřmi hrálo. V roce 1975, dva roky po vojenském puči Augusta Pinocheta, nemohli diváci na zápas proti Chile v Bastadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články