Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Llagosteraová porazila Benešovou, Španělky srovnaly na 1:1

Brno - České tenistky hrají ve Fed Cupu po úvodním dnu se Španělkami nerozhodně 1:1. Vyrovnání stavu v brněnském utkání prvního kola Světové skupiny I přinesla dnešní druhá dvouhra, v níž Iveta Benešová podlehla Nurii Llagosteraové 6:1, 1:6 a 4:6.

Iveta Benešová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Druhá dvouhra nabídla o poznání delší výměny než první zápas. Pouhých 156 centimetrů vysoká Španělka byla hodně běhavá, takže pro Benešovou nebylo jednoduché ukončovat výměny.

Benešová vyhrála první set 6:1 a v druhé sadě hned v prvním gamu sebrala soupeřce servis, jenže pak se její rozjetý vlak náhle zastavil. Nevynucenými chybami pomohla soupeřce srovnat krok a vývoj zápasu se naprosto otočil.

Z debaklu v druhém setu se šestadvacetiletá Češka oklepala a do rozhodující sady vstoupila při svém podání vítězně. Při servisu soupeřky měla vzápětí tři brejkboly, ale žádný z nich neproměnila a Llagosteraová srovnala krok. Pak vytáhla dva vítězné returny a přesný prohoz a díky tomu se dostala do brejku.

Benešová dvěma vyhranými gamy za sebou otočila na 3:2. Španělská hráčka se však tlačila do útoku s mnohem větším úspěchem než v prvním setu a přineslo jí to odměnu v devátém gamu, kdy znovu získala podání domácí tenistky.

Při následujícím servisu na vítězství v zápase jí Benešová další nevynucenou chybou z forhendu darovala mečbol a po zkaženém returnu české tenistky se Llagosteraová radovala z vyrovnání.

Rusky vedou nad Čínou 

Ruské tenistky zatím potvrzují v duelu prvního kola Světové skupiny I Fed Cupu proti Číně roli velkých favoritek a po dvouhrách vedou 2:0. Ze tří nedělních duelů tak obhájkyním titulu stačí získat jediný bod, aby postoupily do semifinále.

Proti oslabenému čínskému výběru, v němž chybějí nejlepší hráčky, zatím Rusky doma v Moskvě neztratily ani set. V prvním utkání porazila Světlana Kuzněcovová 6:2, 6:4 Jen C', druhý bod přidala olympijská vítězka Jelena Dementěvová po výhře 6:3, 6:0 nad Čang Šuaj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články