Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Williamsová bude bojovat o čtvrtý titul v Austrálii se Safinovou

Melbourne - Serena Williamsová a Dinara Safinová se utkají v sobotním finále Australian Open. Druhá nasazená Američanka v Melbourne porazila 6:3 a 6:4 Rusku Jelenu Dementěvovou a může na úvodním grandslamu sezony triumfovat počtvrté v kariéře. Už má ve sbírce tituly z let 2003, 2005 a 2007. Safinová bude po výhře 6:3 a 7:6 nad krajankou Věrou Zvonarevovou usilovat o svůj první grandslamový titul. Vítězka sobotního duelu se navíc stane světovou jedničkou.

O postupu mladší z amerického sesterského dua Williamsových rozhodl
především lepší servis. Soupeřce nasázela deset es a neudělala ani jednu
dvojchybu, naopak Dementěvová jich zaznamenala osm.

Ruská olympijská šampionka, jež letos vyhrála turnaje v Aucklandu a Sydney, po patnácti vítězných zápasech utrpěla první porážku v sezoně. Dementěvové po prohrané úvodní sadě nepomohlo ke zvratu ani vedení 3:0 ve druhém setu. "Myslím, že Serena dneska hrála opravdu dobře. Já jsem možná nebyla dost agresivní a nehrála jsem dostatečně dlouhé míče, což jí umožnilo diktovat tempo hry," zhodnotila příčiny porážky, kterou brala s nadhledem. "Ničeho nelituji, bylo to tady prostě skvělé."

Zvonarevová na cestě do semifinále neztratila ani set, ale v prvním grandslamovém semifinále v kariéře se na jejím výkonu projevila nervozita. Safinová byla útočnější a první set dotáhla k vítězství 6:3. Druhá sada měla vyrovnanější průběh a turnajová sedmička Zvonarevová ve dvanáctém gamu dokonce podávala na vítězství v sadě, ale servis ztratila čistou hrou. Safinová pak ovládla i tie-break a podruhé v kariéře se dostala do finále grandslamového turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články