Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jen Benešová a Štěpánek dnes v Melbourne postoupili do 2. kola

Melbourne – Českým tenistům se druhý hrací den na Australian Open příliš nevyvedl, hned v 1. kole skončilo účinkování ve dvouhře pro Petru Kvitovou, Nicole Vaidišovou i Jana Hernycha. Z postupu se radovali jen Iveta Benešová po třísetovém vítězství nad Ruskou Věrou Duševinovou a Radek Štěpánek, který po čtyřech setech porazil Ekvádorce Nikolase Lapenttiho.

Benešová vzala Duševinové v prvním setu dvakrát servis a získala jej v poměru 6:4, ve druhém však úplně vypadla z rytmu a dostala nepopulárního kanára, když uhrála jen devět míčů. Rozhodující sada už vyzněla opět jasně pro českou hráčku po výsledku 6:2. Benešová se v dalším kole utká s další Ruskou, čtvrtou nasazenou Jelenou Dementěvovou.



Další dvě české tenistky uhrály shodně proti svým soupeřkám jen tři gamy. Osmnáctiletá Kvitová nenavázala na turnajový triumf z Hobartu, dnes nestačila na turnajovou třináctku Victorii Azarenkovou. Té podlehla po setech 2:6 a 1:6, když šestkrát neudržela vlastní servis, jindy svoji
silnou zbraň.

Navlas stejným výsledkem skončil duel mezi Vaidišovou a Francouzkou Severine Brémondovou. Česká hráčka pouze jednou za celé utkání udržela vlastní servis a potvrdila matné výkony z minulé sezony. Během utkání nedala ani jedno eso, zatímco Brémondové se to podařilo hned v devíti případech.

Štěpánek otočil zápas a je ve 2. kole

Radek Štěpánek ve svém úvodním vystoupení na australském grandslamu sice prohrál s Ekvádorcem Nicolasem Lapenttim první set, pak však zápas otočil ziskem tří sad za sebou a slavil postup. Navázal tak na svůj triumf z turnaje v Brisbane, kde musel rovněž podobně otáčet zápasy.

"Ze začátku jsem byl nervózní a úvod mi nevyšel. Jak jsem si ale v poslední době několikrát dokázal, tak i přes nepovedený začátek jsem schopen bojovat až do posledního míčku," uvedl Štěpánek pro Český rozhlas. "Pak už jsem si získal převahu, měl jsem spoustu šancí, které jsem měl ale problém proměňovat. Rozhoduje ale poslední míček a ten jsem vyhrál já. To je pro mě nejdůležitější," dodala nasazená dvaadvacítka.

Více než čtyři hodiny bojoval o postup Jan Hernych s Rumunem Victorem Haneskem, ale nakonec odešel poražen 6:8 v pátém setu. V dramatickém duelu začal Hernych lépe a vedl již 2:0 na sety, pak však prohrál dvakrát tie-break a v koncovce rozhodujícího setu byl šťastnější jeho soupeř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články