Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vaidišová se ani letos nezúčastní Fed Cupu

Praha - Tenistka Nicole Vaidišová ani v letošní sezoně neplánuje reprezentovat Českou republiku ve Fed Cupu. Devatenáctiletá hráčka se po špatných výkonech z poslední doby a výpadku formy propadla do šesté desítky ženského žebříčku. Podle výpovědi svých manažerů je důvodem rozhodnutí snaha soustředit se na výkonnostní vzestup a návrat mezi nejvyšší patra žebříčku.

Pokus o návrat Vaidišové do týmu po několikaměsíčním jednání České sportovní s IMG vyšla naprázdno. Byl o tom informován i kapitán fedcupového týmu Petr Pála, jenž v Austrálii sleduje hráčky, které připadají v úvahu pro únorové domácí utkání 1. kola Světové skupiny I se Španělskem.

Pálu potěšilo české finále v Hobartu mezi Petrou Kvitovou a Ivetou Benešovou i dnešní postup Lucie Šafářové do 2. kola Australian Open. "Doufám, že si holky podrží formu dále během Australian Open a pak až do Brna. Budu se snažit vidět co nejvíc zápasů českých hráček. Nominaci proti Španělsku oznámím deset dnů před utkáním, i když o některých jménech není pochyb. Navzdory rozhodnutí Nicole je příjemné mít starost s výběrem, když se daří i ostatním hráčkám," uvedl v tiskové zprávě.

Vaidišová hrála Fed Cup naposledy před rokem, kdy pomohla k výhře v prvním kole Světové skupiny II nad Slovenskem. Vzápětí oznámila, že s týmovou soutěží na neurčito končí a nehrála dubnovou baráž v Izraeli. České tenistky i bez ní zvítězily v Ramat Hašaronu 3:2 a na čtvrtý pokus postoupily mezi elitu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články