Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Australian Open: Benešová se utká s Ruskou Duševinovou, Kvitová s Běloruskou Azarenkovou

Melbourne - Nejlepší česká tenistka Iveta Benešová současnosti se v prvním kole Australian Open utká s Ruskou Věrou Duševinovou. Zatím ji v žádném ze čtyř vzájemných zápasů neporazila. Soupeřka Benešové v dnešním finále turnaje v Hobartu, další Češka Petra Kvitová, do úvodního grandslamu sezony vstoupí zápasem se třináctou nasazenou Victorií Azarenkovou z Běloruska. Rozhodl tak dnešní los v Melbourne.

Pokud by Benešová zlomila nepříznivou bilanci s Duševinovou, zahrála by si ve druhém kole se čtvrtou nasazenou Ruskou Jelenou Dementěvovou, vítězkou olympijského turnaje v Pekingu. Los nebyl příznivě nakloněn ani Kvitové, protože Azarenkové podlehla v zatím jediném vzájemném zápase loni v Praze a Běloruska navíc ukázala výbornou formu sobotním triumfem na turnaji v Brisbane.

Ve druhém kole úvodního grandslamu sezony může být k vidění český zápas mezi Lucií Šafářovou a Petrou Cetkovskou. K tomu však potřebuje Šafářová porazit čtyřiadvacátou nasazenou Sybille Bammerovou z Rakouska a Cetkovská Novozélanďanku Marinu Erakovicovou.

Semifinalistka Australian Open z roku 2007 Nicole Vaidišová bude mít šanci zlomit vleklou krizi zápasem s Francouzkou Severine Brémondovou, s níž vypadla ve druhém kole loňského US Open. V hlavní soutěži se objeví ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, která se v prvním kole utká s Francouzkou Stephanií Cohenovou-Alorovou, a Klára Zakopalová, jež narazí na Australanku Samanthu Stosurovou.

Na Štěpánka čeká Lapentti, Berdych se střetne s Gineprim 

Český tenista Radek Štěpánek, který v neděli vyhrál turnaj v Brisbane, se v prvním kole Australian Open utká s Nicolasem Lapenttim z Ekvádoru. Nejlepšímu Čechovi podle světového žebříčku Tomáši Berdychovi pak los přisoudil Američana Robbyho Ginepriho.

Štěpánek s Berdychem jsou oba mezi nasazenými a soupeře pro úvodní zápas shodně v obou dosavadních vzájemných duelech porazili. Dvaadvacátý nasazený Štěpánek může ve třetím kole narazit v repríze úspěšného finále z Brisbane na Španěla Fernanda Verdasca, ve čtvrtém by ho pak mohl čekat zatím nejlepší tenista této sezony Brit Andy Murray. Pokud se do čtvrtého kola dostane turnajová dvacítka Berdych, zahraje si zřejmě s vítězem třinácti grandslamových turnajů Rogerem Federerem ze Švýcarska.

Do hlavní soutěže se z českých tenistů přímo dostali ještě Jan Hernych a Ivo Minář. První jmenovaný v prvním kole narazí na Rumuna Victora Hanescua, druhý si zahraje s patnáctým nasazeným Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska. Z kvalifikace žádný z českých tenistů nepostoupil, poslední český zástupce Pavel Šnobel vypadl ve druhém kole se Simonem Stadlerem z Německa 2:6 a 1:6.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články