Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek v Brisbane postoupil do čtvrtfinále, Berdych skončil ve druhém kole

Brisbane (Austrálie) – Do čtvrtfinále tenisového turnaje v Brisbane se dostal Radek Štěpánek, když ve 2. kole zvítězil nad Francouzem Michaelem Llodrem. Naopak Tomáš Berdych navzdory slibně rozehranému zápasu prohrál proti Japonci Keiovi Nišikorimu. Ten nastoupí ve čtvrtfinále proti Francouzi Paul-Henri Mathieu, který vyřadil Lotyše Ernestse Gulbise. Mezi ženami postoupil do čtvrtfinále brisbaneského turnaje bývalá světová jednička Amélie Mauresmová z Francie. Z druhého kola se dostala po vítězství nad krajankou Julií Coinovou.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Štěpánek, který je v turnaji osmý nasazený, porazil Llodru v poměru 7:6 a 6:3, přičemž k výhře mu stačil jediný proměněný brejkbol. Ve čtvrtfinále se proti českému tenistovi postaví čtvrtý nasazený Robin Söderling ze Švédska.

Tomáš Berdych vedl v prvním setu svého utkání s Nišikorim již 5:2. Následně ale ztratil servis a Japonec nakonec sadu otočil, když ji vyhrál 9:7 v tiebreaku. Druhý set již vyzněl jednoznačně pro Nišikoriho v poměru 6:3.

Po překvapivém vítězství nad nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem tentokrát neuspěl lotyšský mladík Ernests Gulbis. Francouzi Paulu-Henrimu Mathieuovi podlehl po setech 3:6 a 4:6. Ten se ve čtvrtfinále utká s Nišikorim.

V Brisbane odehrála svůj nejdelší zápas v kariéře bývalá světová jednička Amélie Mauresmová. K postupu do čtvrtfinále přes krajanku Julii Coinovou potřebovala tři hodiny a 14 minut. Ve třetím setu už prohrávala 2:5, nakonec ale v tie-breaku vyhrála 13:11, když proměnila pátý mečbol. Sama byla třikrát jediný míč od porážky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články