Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Paříži se svede lítý boj o jedničku. I Plíšková má malou šanci

Hned šest tenistek může na pařížské antuce pomýšlet na post světové jedničky. Pozici hájí Rumunka Simona Halepová, ale vystřídat ji může i Karolína Plíšková, byť její šance jsou velmi malé. Grandslamový turnaj musí vyhrát a ostatní kandidátky zároveň musejí propadnout. Ve hře bude ovšem jeden nevyzpytatelný faktor – Serena Williamsová. Přímé přenosy z French Open vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Jason Decrow

Na pařížské antuce může na post první hráčky dvouhry žebříčku WTA pomýšlet šest hráček. Vedle Plíškové a Halepové ji mohou sesadit Dánka Caroline Wozniacká, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Ukrajinka Elina Svitolinová a francouzská tenistka Caroline Garciaová.

Aby měla Plíšková vůbec šanci, musela by ale kupříkladu Caroline Wozniacká vypadnout už v 1. kole. Úspěch šestadvacetileté české tenistky nicméně není nemožný, loni došla v areálu Rolanda Garrose do semifinále.

Halepová musí dojít alespoň do semifinále, aby měla šanci post jedničky udržet. V dobré pozici před nedělním startem turnaje je Wozniacká. Lednová vítězka Australian Open se vrátí do čela v případě, že Halepová a Muguruzaová nedojdou do semifinále a Svitolinová, Garciaová nebo Plíšková nezískají vítěznou trofej.

Serena jako Černý Petr?

Je tu jeden moment, který může výrazně zamíchat kartami. Trojnásobná vítězka French Open Serena Williamsová, jež turnaj naposledy vyhrála před třemi lety, totiž chybí mezi nasazenými, protože po mateřské pauze klesla do poloviny páté stovky pořadí WTA.

O nebezpečí losu v případě vracející se bývalé jedničky se přesvědčila například Halepová. Současná světová jednička vloni na US Open narazila na Marii Šarapovovou, která se vracela po dopingovém trestu, a s Ruskou v 1. kole prohrála.

Čtvrteční los nakonec rozhodl o tom, že na Serenu narazí v prvním kole Kristýna Plíšková. Serena Williamsová bude hrát v Paříži i čtyřhru se svou starší sestrou Venus, s níž už turnaj dvakrát vyhrály. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články