Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kristýna Plíšková jde v Norimberku dál, Rosol přehrál v Ženevě Veselého

Kristýna Plíšková proměnila až osmý mečbol, na antuce v Norimberku udolala Španělku Laru Arruabarrenaovou 6:3, 7:5 a zahraje si o první letošní semifinále. Český souboj v prvním kole v Ženevě vyhrál Lukáš Rosol. Při prvním startu na okruhu ATP v sezoně porazil 2:6 a dvakrát 7:6 Jiřího Veselého.

Kristýna Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Plíšková v generálce na French Open vyřadila v pondělí nasazenou dvojku a domácí favoritku Julii Görgesovou a nyní potvrdila dobrou formu na antuce. Arruabarrenaové po suverénním představení v prvním setu však musela ve druhé sadě odvrátit čtyři brejkboly a Španělku udolala po hodině a půl.

K postupu si 70. tenistka světového žebříčku pomohla i 12 esy. O první semifinále od loňského turnaje v Praze si Kristýna Plíšková zahraje proti Johanně Larssonové, která si poradila 6:3, 6:0 s Američankou Christinou McHaleovou.

Rosol si musel vítězství nad Veselým tvrdě vybojovat, protože po ztrátě prvního setu špatně vstoupil i do obou tie-breaků. Ve druhé sadě ve zkrácené hře dokonce odvracel dva mečboly, ale nakonec zvítězil 8:6, zatímco v rozhodujícím setu v ní prohrával 2:4, ale poté získal pět míčů za sebou.

Ve druhém kole čeká Rosola, který ve dvou dosavadních zápasech s Veselým neuhrál ani set, šestý nasazený Steve Johnson. S americkým soupeřem, 47. ve světovém žebříčku, se utká na okruhu ATP podruhé v kariéře. Před dvěma lety s ním ve Winston-Salemu prohrál 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články