Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hradecká se po zranění vrátí na kurty, čeká ji French Open

Deblistka Lucie Hradecká se po operaci levého kolena a více než půlroční pauze chystá na turnaj. Stejně jako před rokem její kamarádka Petra Kvitová se na tenisový okruh vrátí na grandslamovém French Open.

Tenistka Lucie Hradecká
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Zprávu napsala prvně na sociální sítě. Pod fotkou znaku Roland Garros uvedla, že už se nemůže dočkat, až otevře skříňku v šatně, a potvrdila, že v pátek vyrazí s trenérem směr Paříž. "A nejedu se jenom podívat, jedu hrát," řekla.

Vítězka čtyřhry na Roland Garros z roku 2011 (s Andreou Hlaváčkovou) na letošním antukovém vrcholu vytvoří pár s devatenáctiletou Ruskou Annou Blinkovovou. "Chci si zase zahrát, rozkoukat se, otestovat koleno, které drží, a zjistit, jak na tom budu. Moc se těším," řekla Hradecká v den 32. narozenin.

Zkřížený vaz v levém koleně si přetrhla loni koncem září v kvalifikaci dvouhry ve Wu-chanu. Musela proto oželet Turnaj mistryň ve čtyřhře s tehdejší deblovou parťačkou Kateřinou Siniakovou a podstoupila dvě operace. "Artroskopii a pak se doufalo, že vaz půjde přišít, ale to bohužel nenastalo. Po šesti týdnech ho lékaři odstranili a mám plastiku," uvedla stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry z Londýna 2012 a bronzová z mixu v Riu de Janeiro 2016.

Od zákroku uběhlo půl roku a pražská rodačka dostala od lékařů povolení hrát. "Ale vím, že vaz potřebuje rok, aby si na něj tělo zvyklo," řekla Hradecká a dodala: "Vím, že dostat se do top formy mi ještě chvilku potrvá a tělo si bude zvykat. Je přede mnou dlouhá cesta."

První zápas po pauze odehraje na pařížském grandslamu, jednom z nejtěžších turnajů na okruhu. "Někde jsem zaslechla, že je tam dobré se vracet," prozradila Hradecká, jak si s Kvitovou dělaly od začátku legraci, že to tak vyjde. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se loni na Roland Garros vracela na turnaje po vážném zranění prstů levé ruky, pořezaných při přepadení. ¨

Hradecká oslovila na čtyřhru i Siniakovou, ale ta má výborně rozjetou sezonu v páru s Barborou Krejčíkovou. Proto hledala spoluhráčku přes tzv. looking list na WTA a zvolila Blinkovovou, letošní vítězku čtyřhry z Rabatu.

 "Nechtěla jsem někoho, kdo hraje jenom debla, aby na tom byl závislý," řekla pětinásobná fedcupová vítězka. Hráčka I. ČLTK bude nastupovat s tejpem na koleně. "Vím, že to budu mít v hlavě, budu opatrnější a šetřit se, ale bude to pohoda," řekla Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články