Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plíšková ve Stuttgartu s přehledem postoupila, Vondroušová vzdala nadějný duel

Karolína Plíšková si na turnaji ve Stuttgartu zahraje čtvrtfinále. Nad Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou turnajová pětka ve druhém kole zvítězila 7:6, 6:3 a v boji o semifinále vyzve o jedno místo výše nasazenou Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska. Předčasně ze stuttgartské antuky odešla Markéta Vondroušová, která za stavu 6:2, 1:6, 2:3 vzdala Ukrajince Elině Svitolinové. 

Sport
zdroj: ČT4

Bývalá světová jednička Plíšková se proti ruské kvalifikantce, které patří 193. místo ve světovém žebříčku, zpočátku trápila a v sedmém gamu jako první ztratila servis. Brejk si však hned vzala zpátky a nečekaně vyrovnaný set rozhodla v tie-breaku 7:4.

Druhou sadu už měla česká jednička ve své režii. Z postupu se radovala po hodině a 39 minutách hry i díky 15 esům. Na dvorci Porsche Areny Plíšková zatím navazuje na úspěšný fedcupový víkend a postup přes německý tým do finále.

Osmnáctiletá Vondroušová, jež se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, nastoupila se zatejpovaným pravým stehnem a úvodní sadu získala za necelou půlhodinu 6:2. Druhou ale vyhrála ukrajinská soupeřka 6:1 a ve třetí česká tenistka za stavu 3:2 pro Svitolinovou vzdala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články