Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plíšková ve Stuttgartu pokračuje, Vondroušová šokovala domácí favoritku Görgesovou

Stuttgart je pro Karolínu Plíškovou v současnosti místem zaslíbeným. Po úspěšném semifinále proti Německu ve Fed Cupu se česká tenistka nyní raduje z postupu do druhého kola turnaje WTA. Na německé antuce tentokrát porazila Kiki Bertensovou z Nizozemska po hodině hry dvakrát 6:2. Stejným výsledkem vyřadila i kvalifikantka Markéta Vondroušová domácí favoritku Julii Görgesovou. Z trojice českých tenistek neuspěla jen Barbora Strýcová, která nestačila na obhájkyni titulu Němku Lauru Siegemundovou 4:6 a 3:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Pátá nasazená Plíšková vstoupila do utkání razantně a získala jedenáct fiftýnů v řadě. Teprve pak se soupeřka oklepala a ve čtvrté hře si dokonce vypracovala tři brejkboly, česká hráčka ale všechny odvrátila a ujala se vedení 4:0.

Po vyrovnané pasáži, v níž si obě tenistky držely bez problémů vlastní servis, se favoritka znovu prosadila v páté hře druhého setu. Soupeřce už nepovolila ani game a po hodině proměnila druhý mečbol.

"Už jsem tady týden, kurt i prostředí znám a cítím se tady dobře," řekla Plíšková v rozhovoru na dvorci. "Tohle je nejrychlejší antuka, na které jsem kdy hrála. Navíc se hraje v hale, což mi vyhovuje. Snad tady zůstanu co nejdéle," doufala, že při svém třetím startu v turnaji vylepší dvě předchozí čtvrtfinálové účasti.

Osmnáctiletá Vondroušová nedala světové jedenáctce a vítězce stuttgartského turnaje z roku 2011 Görgesové šanci. Servisem si vytvořila tlak, udělala jen pět nevynucených chyb a po 67 minutách se radovala z postupu. Ve 2. kole se talentovaná Češka pokusí zastavit turnajovou trojku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

První kolo bylo konečnou pro trojnásobnou vítězku turnaje Rusku Marii Šarapovovou. Bývalá světová jednička nezvládla třísetovou bitvu s Francouzkou Caroline Garciaovou a prohrála už počtvrté v řadě. Stuttgartská šampionka z let 2012 až 2014 nastoupila po měsíc a půl dlouhé pauze zaviněné problémy s rukou.

Dnes ještě budou hrát Markéta Vondroušová a po ní Barbora Strýcová. Obě mají domácí soupeřky: Vondroušová se pokusí vyřadit Julii Görgesovou a Strýcová obhájkyni titulu Lauru Siegemundovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články