Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

O titul budou Češky hrát v pražské O2 areně. Narazí na Američanky

Finále Fed Cupu odehrají české tenistky v pražské O2 areně, kde budou usilovat už o jedenáctý titul. Jejich soupeřkami budou obhájkyně titulu Američanky. Rekordmanky soutěže vyhrály semifinále ve Francii, rozhodující třetí bod získala ve čtvrté dvouhře Madison Keysová. Střetnutí se odehraje 10. a 11. listopadu.

Slavící české tenistky
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Marijan Murat

Americký výběr v semifinále v Aix-en-Provence táhla vítězka loňského US Open Sloane Stephensová, jež v sobotu porazila Pauline Parmentierovou a dnes Kristinu Mladenovicovou. Třetí bod získala po vítězství nad Parmentierovou Keysová, jež nahradila Coco Vandewegheovou, která v sobotu prohrála druhou dvouhru s Mladenovicovou. V závěrečné čtyřhře Francouzky korigovaly skóre na konečných 2:3.

Utkání Češek s Američankami se odehraje v Praze. "S ohledem na kvalitu budeme určitě hrát v O2 areně. Máme k tomu mnoho důvodů. Tým má na to vyhrát," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která pro tenisový svaz marketingově zajišťuje zápasy Fed Cupu a Davisova poháru.

Do Prahy by teoreticky mohly v týmu kapitánky Kathy Rinaldiové přijet i bývalé světové jedničky Serena a Venus Williamsovy. Slavné sestry nehrají Fed Cup pravidelně, ale obě se zúčastnily únorového utkání prvního kola proti Nizozemsku.

"To se nedá vyloučit, je to asi otázka výkonnosti. Budu rád. Jsem přesvědčený, že Petra s Kájou za pomoci Báry jsou schopné porazit jakýkoliv tým," řekl.

Výhru Češek v semifinále nad Německem, kterou zařídily ve dvouhrách dvěma body Petra Kvitová a jedním Karolína Plíšková, označil Černošek za velký úspěch. "Neskutečný. V sobotu byly obě výborný a Petra tady prohrála devět gamů ve dvou zápasech s jedenáctou a dvanáctou hráčkou světa, která je bývalou jedničkou. To se málokdy vidí. Petra potvrzuje, že když hraje výborně, že je nejlepší hráčka na světě," řekl.

S Kvitovou a Plíškovou se manažer setkal na turnaji v Miami a hráčky motivoval. Budou mít podíl na zisku z finále. "Nebudu úplně otevřený, ale řekli jsme si určitý podíl, jaký z toho můžou mít. Moc jsme toužili hrát doma," řekl Černošek.

V Praze se tenistkám daří. Naposledy zde porazily v únoru Švýcarsko a úspěšné byly v největší české hale i v bojích o titul. Petra Kvitová a spol. zde slavily triumfy ve finále nad Ruskem (2015), Německem (2014) a Srbskem (2012).

Finále 10. a 11. listopadu v pražské O2 areně bude soubojem dvou nejúspěšnějších zemí historie Fed Cupu. Tenistky Spojených států amerických loni získaly 18. titul, Češky mají na kontě 10 triumfů. Ve vzájemné bilanci mají jasně navrch Američanky, jež z dvanácti duelů vyhrály deset. Naposledy uspěly před rokem v semifinále na Floridě, kde však v českém výběru chyběly tahounky Petra Kvitová, Karolína Plíšková či Barbora Strýcová. Dvě česká vítězství přišla ještě v dobách Československa v letech 1983 a 1985.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Aix-en-Provence:

Francie - USA 2:3

Mladenovicová - Stephensová 2:6, 0:6, Parmentierová - Keysová 6:7 (4:7), 4:6, Hesseová, Mladenovicová - Matteková-Sandsová, Vandewegheová 6:4, 3:6, 10:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články