Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

V Monte Carlu se bude pokračovat bez Djokoviče. Vyřadil jej Thiem

Novak Djokovič svůj třetí titul z turnaje v Monte Carlu nepřidá. Ve třetím kole totiž bývalá světová jednička vypadla s Dominikem Thiemem po setech 7:6, 2:6 a 3:6. Rakouského hráče nyní čeká Rafael Nadal, který porazil 6:3, 6:2 Karena Chačanova.

Zklamaný Novak Djokovič
zdroj: REUTERS autor: Pascal Rossignol

Třicetiletý Djokovič hrál v Monte Carlu první turnaj po ukončení spolupráce s trenéry Andrem Agassim a Radkem Štěpánkem a po návratu k dlouholetému kouči Mariánu Vajdovi. První dva zápasy na prestižním podniku série Masters vyhrál a napravil brzká vyřazení z Indian Wells a Miami, ale na pátého nasazeného Thiema už nestačil.

"Hrál jsem bez bolesti, to je důležité. Jsem moc rád, jak to teď s tím loktem mám," uvedl Djokovič, jenž kvůli problémovému lokti vynechal druhou polovinu minulé sezony a v únoru se podrobil s rukou zákroku. Od loňského Wimbledonu bělehradský rodák odehrál jen devět utkání. "Chybí mi zápasová praxe. Proto je pro mě důležité hrát co nejvíc. Teď mě čekají Madrid a Řím a rád bych formu načasoval tak, aby kulminovala na Roland Garros," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič v Monte Carlu dohrál, Nadal jde dál


Čtyřiadvacetiletý Rakušan porazil Djokoviče podruhé za sebou poté, co s dvanáctinásobným grandslamovým šampionem prohrál prvních pět vzájemných duelů. Vítězstvím Thiem překazil možné atraktivní čtvrtfinále mezi Djokovičem a dlouholetým rivalem Rafaelem Nadalem. 

Nadal porazil o deset let mladšího Chačanova za 80 minut a na své oblíbené antuce vyhrál třicet setů za sebou. Naposledy ztratil sadu na oranžovém povrchu loni v Římě právě s Thiemem, jenž ho tehdy ve čtvrtfinále vyřadil.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka):

Dvouhra - 3. kolo: Čilič (2-Chorv.) - Raonic (Kan.) bez boje, A. Zverev (3-Něm.) - Struff (Něm.) 6:4, 4:6, 6:4, Dimitrov (4-Bulh.) - Kohlschreiber (Něm.) 4:6, 6:3, 6:4, Thiem (5-Rak.) - Djokovič (9-Srb.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:3, Goffin (6-Belg.) - Bautista (11-Šp.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články