Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Fedcupový tým je kompletní, nominované trio doplní Siniaková

Kvarteto tenistek, které se ve stuttgartské Porsche Areně postaví 21. a 22. dubna domácímu Německu, je v plné síle. Kapitán Petr Pála totiž donominoval Kateřinu Siniakovou. Zařazení čtyřiapadesáté hráčky žebříčku WTA oznámil na sociálních sítích týmu, ve kterém už jsou Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bu zhizhu

"Jsem moc rád, že Katka jede, i když musela odhlásit kvalifikaci turnaje ve Stuttgartu," uvedl Pála.

Češky odjedou do Německa v aktuálně nejsilnějším možném složení. "Což je dobře, protože nás čeká opravdu náročné semifinále. S touto sestavou mám na výběr čtyři varianty singla a tři do debla," dodal spokojený Pála.

I německý kapitán Jens Gerlach má k dispozici nejsilnější sestavu. Na dvouhry budou připravené Julia Görgesová a bývalá světová jednička Angelique Kerberová, doplňují je Tatjana Mariaová a deblistka Anna-Lena Grönefeldová.

Národní tým vyhrál sedm z dosavadních osmi zápasů s Německem. Soupeř uspěl jen v roce 1987, kdy měl v týmu Steffi Grafovou.

Ve Stuttgartu se oba celky utkaly v únoru 2012 a ve čtvrtfinále na tvrdém povrchu Češky vyhrály. Posledním vzájemným duelem bylo před čtyřmi lety finále v Praze, kde Pálovy svěřenkyně zvítězily 3:1.

V případě výhry a postupu do finále je jisté, že by si Češky v listopadu proti Francii nebo USA zahrály o titul před vlastními fanoušky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články