Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovič po třetí porážce v řadě: Snažím se, ale nejde to

Srbský tenista Novak Djokovič musel na mužském okruhu ATP skousnout třetí porážku za sebou, což se mu nestalo více než 11 let. Po loňské půlroční pauze a únorové operaci lokte má daleko k výkonům, které předváděl v minulosti, a trápení neukončil ani na Masters v Miami. Na turnaji, kde je šestinásobným šampionem, prohrál úvodní zápas s Benoitem Pairem.

Novak Djokovič po porážce v Miami
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Třicetiletý rodák z Bělehradu ukončil minulou sezonu už po Wimbledonu. Letos na Australian Open vypadl v osmifinále a po operaci ho před týdnem v Indian Wells zastavil hned na úvod Japonec Taro Daniel. V pátek v Miami rovněž nepřešel ani druhé kolo, když Francouzi Pairemu podlehl ve dvou setech 3:6, 4:6.

"Snažím se, ale nejde to. To je celé," posteskl si dvanáctinásobný grandslamový vítěz a bývalý lídr světového žebříčku. V něm vinou vleklého zranění klesl na 12. místo a návrat je pro něj těžší, než čekal. "Samozřejmě, že nehraji tak, jak bych chtěl. Nejsem toho schopen. Momentálně je to nemožné. Prohrál jsem s lepším hráčem," pokračoval Djokovič.

V zápase s Pairem, 47. hráčem světa, se držel do stavu 3:3, než si dvakrát prohrál servis. Ve druhé sadě dohnal ztrátu brejku, jenže závěr znovu nezvládl. "Ze začátku jsem se cítil dobře, prvních šest gamů, ale pak mi došla šťáva. On dobře servíroval a ve správný čas vždycky předvedl dobrý úder," zakončil svěřenec André Agassiho a Radka Štěpánka.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič se po zranění trápí, i v Miami skončil hned na úvod
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články