Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Veselý po třech porážkách zabral, Vondroušové se v Miami nedařilo

Tenista Jiří Veselý zdolal v prvním kole elitního turnaje v Miami Slováka Lukáše Lacka 7:6, 6:3 a poprvé od lednového Australian Open slavil na okruhu ATP postup. Český tenista, jenž od vyřazení v 2. kole v Melbourne na třech turnajích za sebou úvodní duel nezvládl, se na Floridě o účast ve 3. kole utká s domácím Johnem Isnerem. Úvodní duel naopak na Floridě nezvládla Markéta Vondroušová, která nedokázala dotáhnout zápas s Wang Ja-fan a po takřka dvě a půl hodiny dlouhém boji Číňance podlehla 2:6, 6:4, 6:7

Jiří Veselý
zdroj: PA autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Japonskou vítězku předchozího velkého turnaje v Indian Wells Naomi Ósakaovou nezastavila ani bývalá světová jednička Serena Williamsová. Šestatřicetiletá Američanka, jež hraje na okruhu WTA druhý turnaj po zářijovém porodu dcery, prohrála 3:6, 2:6.

Čtyřiadvacetiletý Veselý, jenž v žebříčku klesl na 64. místo, zdolal o šest let staršího Lacka v prvním vzájemném zápase za hodinu a 50 minut. Se čtrnáctým nasazeným Isnerem se dosud utkal jednou, v roce 2015 na US Open duel s Američanem po dvou prohraných setech vzdal.

Osmnáctiletá Vondroušová s Číňankou, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, za půl hodiny hladce prohrála úvodní set. Ve druhém ale vyrovnala a ve třetí sadě měla postup na dosah. Vedla už 5:3 a podávala na vítězství, koncovku ale nezvládla a zápas ztratila 0:7 v tie-breaku. V celém zápase nakupila Vondroušová celkem deset dvojchyb.

Soupeřku pro druhé kolo už zná česká jednička Karolína Plíšková. Světová pětka, která měla jako pátá nasazená v úvodním kole volný los, se utká s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články