Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smolné tie-breaky stály v cestě Siniakové i Plíškové, obě tak končí v Miami už na začátku

Ačkoli byly Kateřina Siniaková i Kristýna Plíšková na turnaji v Miami blízko postupu v tie-brejcích druhého setu, vypadly nakonec obě smolně už v prvním kole. Švédské tenistce Johanně Larssonové podlehla Siniaková 6:4, 6:7 a 5:7, sestra světové šestky Karolíny Kristýna prohrála s Aljaksandrou Sasnovičovou z Běloruska 6:1, 6:7, 5:7.

Kateřina Siniaková
zdroj: AP autor: Zhong zhenbin

Siniaková měla ve vyčerpávající bitvě, trvající tři hodiny a šest minut, blízko k postupu. Ve druhém setu jí několikrát chyběly jen dva míčky, ale set prohrála v tie-breaku. V rozhodující sadě ještě dotáhla ztrátu 2:5 a odvrátila dva mečboly, třetí už ne a počtvrté skončila na Floridě hned v úvodním kole.

Kristýna Plíšková vedla 6:1, 5:3 a v dalším gamu podávala na postup. Ve třetí sadě ještě česká tenistka byla ve vedení 4:1, ani ona však závěr nezvládla. V něm si třikrát v řadě prohrála servis a po dvou hodinách hry v miamském vedru skončila.

Na elitním turnaji kategorie Premier Mandatory se představí ještě čtyři české tenistky: nasazené Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová a také Markéta Vondroušová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Larssonová (Švéd.) - Siniaková (ČR) 4:6, 7:6 (7:5), 7:5, Sasnovičová (Běl.) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 7:6 (7:5), 7:5, McHaleová (USA) - Kanepiová (Est.) 1:3 skreč, Tomljanovicová (Austr.) - Curenková (Ukr.) 3:6, 6:4, 7:5, Haddadová Maiaová (Braz.) - Watsonová (Brit.) 7:6 (7:3), 6:2, Anisimovová (USA) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 1:6, 6:2, Liuová - Osuigweová (obě USA) 6:3, 6:1, Van Uytvancková (Belg.) - Bondarenková (Ukr.) 6:7 (3:7), 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články